Кров’яна ковбаса – це популярна українська страва. Тому ділимося її рецептом. Можливо, він стане вам в нагоді.
Інгредієнти: Гречка, Кров, Ріпчаста цибуля, Свинина, Сіль, Чорний перець мелений
Для приготування необхідно взяти такі інгредієнти:
- кров харчова – 1 літр;
- свинина (жирний шматок) – 1 кг;
- гречка – від 200 грамів до 1-го кілограма (кількість обирайте на ваш смак);
- цибуля ріпчаста – 200 грамів;
- сіль – 80 грамів;
- перець мелений чорний – пів чайної ложки.
Як приготувати
Шматок свинини (обов’язково жирний), треба порізати на частинки (розміри не мають значення) та підсмажити.
Потім необхідно перемолоти піджарку в м’ясорубці або дрібно порізати. (дозволяється 50 відсотків фаршу та 50 відсотків нарізки).
Свіжу кров варіть до готовності в підсоленій воді. Далі необхідно її остудити та перемолоти в м’ясорубці. Вже готову відварену кров можна просто перемолоти.
Тепер відваріть гречку так, щоб вона вийшла розсипчастою. До речі, цю кашу можна замінити на будь-яку іншу, яка вам більше подобається. Наприклад, перлову, рисову, пшеничну.
Далі наріжте цибулю і трохи підсмажте. Можете зробити це в жиру, який лишився після смаження свинини. Після цього візьміть велику тару та складіть в неї все інгредієнти: кров, смажену цибулю, свинину, кашу, перець і сіль. Добре їх перемішайте, аби маса була однорідною.
Далі візьміть ретельно вичищені, вимиті широкі кишки. Найкраще для цього підходять свинячі. Складіть в них фарш, а кінці зав’яжіть ниткою.
Після цього треба відварити ковбасу або запекти її в духовці
Ось і все. Тепер ви можете остудити та їсти цю ковбасу, яка є дуже ароматною і жирною.