М’ясний хліб – це дуже смачна страва, яка сподобається всій вашій родині. Для її приготування не треба багато часу і інгредієнтів, а смакує вона просто відмінно.
Інгредієнти: М'ясо, Свинячий жир, Сіль, Яйця
Для початку приготуйте фарш. М’ясо можете брати на свій розсуд. Потім додайте в нього яйця в пропорції: 5 яєць на 1 кілограм фаршу. Можна брати і більше яєць, це також на ваш смак.
Окрім того, в фарш можна додавати різноманітні прянощі, які вам подобаються. Це може бути корінь імбиру або хрону, трави, суміші перців. Також можна додати розмочений в молоці хліб.
Фарш з яйцями та спеціями треба дуже добре перемішати, аби вийшла однорідна маса.
Далі необхідно взяти форму, в якій буде запікатися ваш хлібець, і добре змастити її свинячим жиром. Для запікання можна використати гусятницю і навіть невелику каструлю.
Тепер лишилося добре затрамбувати фарш в форму. Слідкуйте за тим, щоб він щільно лежав, інакше у готової страви будуть негарні порожнини.
Хлібець треба випікати в духовці. Коли він буде майже готовий – дістаньте та змастіть білком, а потім поверніть в духову шафу ще на кілька хвилин. Завдяки такій простій маніпуляції, хлібець вийде ще смачнішим та апетитнішим.
Як ви бачите, зробити хлібець – це дійсно дуже просто. А їсти його можна довго і з насолодою, намащуючи на хліб, додаючи в різні страви.
І, наостанок, пропонуємо відео, присвячене приготуванню хлібця.