Окіст запечений в тісті в духовці – рецепт як запекти солоний свинячий окіст.

Запечений свинячій окіст – це проста і смачна страва, яку можна приготувати до святкового чи буденного столу.

Як запекти свинячий окіст в духовці в тісті

Спочатку треба замочити солоне м’ясо в воді, почекати, а потім зняти з нього верхню скоринку, яка є твердою та липкою.

Далі – приготуйте тісто. Треба взяти тільки житнє борошно та воду, більше нічого не додавайте, навіть сіль. Тісто має вийти таким же як і те, які ви використовуєте для вареників.

Візьміть пергамент, викладіть на нього тісто, розкатайте до товщини 1 сантиметр та викладіть окіст. Окремо розкатайте другу частину тіста і покладіть на окіст зверху.

Тепер треба з’єднати частини та защіпнути їх так, аби все мясо було в середині.

Після цього розігрійте духовку до температури не вище 190 градусів за Цельсієм, викладіть окіст в тісті на деко і відправте в духовку. Точного часу приготування немає, бо все залежить і від м’яса, і від духової шафи. Тому просто перевіряйте його дерев’яною шпажкою. Коли вона почне вільно входити – значить все готово.

В середньому, 1 кілограм м’яса запікається десь 60 хвилин.

Остудити окіст треба прямо в хлібний оболонці і подавати, нарізаний невеликими шматочками.

Така страва чудово смакуватиме з різними соліннями.

Див. також: як приготувати окіст зі свинини рецепт засолювання.