Домашня кров’яна ковбаса з гречкою – рецепт як зробити кров’янку.

До нинішнього часу ми не знаємо автора першої кров’яної ковбаси. Може це трапилося випадково – на цю тему цілі народи ведуть гарячі суперечки. Та, будемо щирі, що ці диспути нас не займають і просто визнаємо, що кров’янка – це смачно і корисно. А приготувати її в домашніх умовах, виявляється,  не так уже й складно. Головне – запастися необхідними продуктами, які зазначені у рецепті та входять до складу такої ковбаси. Спробуйте і ви – запевняємо, що у вас вона вийде такою ж смачною, як і у магазині, а, може, ще й кращою.

Як приготувати домашню кров’яну ковбасу з гречкою.

На кров’яну ковбасу Вам знадобиться:

  • 300 грамів свинини;
  • 300 грамів сала (грудинки);
  • 1-1,5 л свинячої крові;
  • сіль і спеції за смаком (мелений перець, мелена гвоздика, та ті приправи яким ви віддаєте перевагу);
  • 300 грамів гречки.

Спочатку для цієї кров’янки підготуйте кусні м’яса (зваріть його). Потім – сало, яке треба обдати окропом, щоб воно стало м’якшим. Потім це все дрібно порізати.

Окремо зварити гречку, попередньо промиту. Дати їй охолонути.

Покладіть у миску чи каструлю готову гречану кашу, рубані м’ясо з салом, спеції, сіль. Потім зверху залийте кров’ю і перемішайте до однорідності. Так ви отримаєте фарш, яким будете начиняти ковбаски.

Для створення кров’яної ковбаси візьміть промиті кишки. Наповніть їх м’ясною начинкою, попередньо зв’язавши тонкою мотузкою з одного боку. Щоб ковбаски були рівномірними, треба уважно та  обережно руками розгладжувати кишку. Так ви звільните її від зайвого повітря, а фарш добре розподілиться всередині порожнини. Та тримайте баланс у набиванні кишки, щоб та у процесі зоставалася цілою. Перевіривши кожну ковбаску та зав’язавши її з іншого боку, покладіть у киплячу воду, проваріть на помірному вогні 15-20 хвилин.

Тепер виймайте кров’янку та  занурюйте, навпаки – в холодну воду. Викладіть ковбаски у  друшляк і поставте у холод для стікання води. Просушений та охолоджений продукт готовий до споживання.

Для майстрів кулінарної майстерності цей спосіб створювання кров’янки не вдивовижу. Та і новачкам на кухні буде добре зрозумілий цей рецепт, аби лише готувати все послідовно. Хай потім гарно викладуть ковбаски на тарілці, розрізавши кружечками. Любителям м’ясних страв не втриматися, щоб швидше скуштувати! Кров’яні ковбаски у поєднанні із гречкою – дуже поживне блюдо, але не важке на шлунок. Бо гречка, як ви знаєте, популярна дієтична каша. Домашню кров’янку можна подавати, як холодну закуску, до перших страв, робити бутерброди і навіть у салатах із вареними овочами чи свіжою капустою. Смачного усім тим, хто знайшов час на приготування!

Дивіться також відео-рецепт: кров’янка.