Мариновані овочі – пікулі: рецепт з огірочків і інших дрібних овочів. Як приготувати овочі на зиму.

Кожна господарка мріє законсервувати щедрі дари літа у баночки якнайпростішим способом та ще й, щоб вони зоставалися смачними. Ось вам один цікавий рецепт овочевого асорті – пікулі (так називається маринована суміш з дрібних овочів).

Щоб у вас взимку було 5 повних банок об’ємом по 1-му літру, потрібно взяти:

  • 25 маленьких огірочків;
  • 20 маленьких помідорчиків;
  • 5 солодких морквин;
  • 5 штук солодкого болгарського перцю;
  • 1 качан цвітної капусти;
  • 25 дрібних цибулин;
  • 25 зубчиків часника;
  • 2 невеликих кабачка;
  • 1 яблуко «антонівки»;
  • Пучок різної зелені.

Як зробити пікулі з огірків і дрібних овочів на зиму.

Овочі і зелень із вище наведеного списку потрібно почистити і добре промити.

Спочатку займіться кабачками і морквою – поділіть їх навпіл.  Потім підготуйте для цього ассорті цвітну капусту. Розріжте її на невеликі шматочки, та проваріть протягом 2-3 хвилин.

Солодкі перчинки поріжте, як дольки.

Струсіть із зелені зайві краплини води та наріжте її довжиною, приблизно 2-3 см.

Візьміть банки, які були до цього простерилізовані та вкладіть на дно: гілочку смородини, сухі стебла кропу, частину нарізаної зелені і невеликий шматочок яблука. Потім поступово викладайте у банку овочі до самого горлечка.

Що саме і у якому порядку вкласти у банку:

  • п’ять дрібних огірків,
  • чотири мініатюрних помідорчика,
  • частини цвітної капусти,
  • шматочки кабачків,
  • моркву – половинки,
  • цілі цибулинки,
  • зубчики часнику,
  • порізаний крупно, болгарський перець,
  • стебла селери,
  • ніжні гілочки кропу можна додавати між рядами овочів,
  • листя смородини намостити наверх,
  • також знову додаємо стебло кропу,
  • лаврові листочки,
  • гвоздику,
  • горошки чорного перцю.

Коли ви так заповнили усі банки овочами і зеленню, заливайте у них гарячий маринад.

Як готувати маринад:

Закип’ятити 2 літри води, у яку додати 130 г солі і 120 г цукру. Після перемішування, недовго кип’ятити, потім профільтрувати з переливанням у іншу ємність. Потім додаємо 5 лаврових листків, 15 горошин чорного перцю, 5 шт. гвоздичок. Як вода знову закипить, ще доливаємо 200 мл оцту (6%). Усе разом ще кип’ятити не більше 2-х хвилин.

Тепер без поспіху виливаєте маринад у банки із овочевою сумішшю.

Звичайно, що тепер потрібна обов’язкова термічна стерилізація, яка займає 12-15 хвилинок після закипання води. Потім треба вийняти банки акуратно з ємності, де вони стерилізувались, і закотити гарячими кришками. Зберігати у сухій та прохолодній місцині.

Ми впевнені, що ви вже колись пробували цей неймовірний феєрверк смаку із різних овочів, але не знали правильного рецепту. Тепер, ви, озброєні кулінарними знаннями, у найближчому сезоні добре попрацюєте над заготовками для себе та своєї сім’ї. Бо різнокольоровий апетитний результат на вашому столі того вартий!