Консервована кукурудза – це одна з найкорисніших заготовок. Тому пропонуємо вам простий рецепт консервування смачної, солодкої запашної кукурудзочки. Скористайтеся ним, і взимку вам не доведеться купляти консервовану кукурудзу в магазині.
Інгредієнти: Вода, Кукурудза, Оцет, Сіль, Цукор
Для приготування вам знадобиться:
- сира кукурудза в качанах – 20 штук;
- сіль – 1,5 чайних ложки;
- цукор – 4-5 столових ложок.;
- оцет столовий 9% – 2 столові ложки;
- вода – 1 літр.
Як консервувати кукурудзу в домашніх умовах
Щоб кукурудза вийшла смачною – вибирайте не надто молоду і не надто стару. Найкраще брати качани з потемнілими, але не сухими хвостиками, з зернами блідо-жовтого кольору, в середині яких ще не утворилася вм’ятинка.
Качани треба почистити, помити та скласти в контейнер і поставити на ніч в морозильну камеру.
Таке заморожування робить зерна більш ніжними і соковитими. Розморожувати кукурудзу необхідно при кімнатній температурі. Коли вона повністю розморозиться – зріжте зерна якомога ближче до качана.
Після цього візьміть каструлю, наберіть воду, Не соліть та проваріть зерна 15-20 хвилин. До речі, можна варити і цілі качани, але тоді вам буде незручно знімати зерна – вони вийдуть надто м’якими, а значить, ви їх легко пошкодите.
Воду злийте в іншу каструльку – вона буде використана для розсолу. До 1-го літру відвару додайте цукор, сіль і оцет, прокип’ятіть 5 хвилин.
Тим часом розкладіть зерна в банки так, щоб до верху було вільних 2 сантиметра, потім залийте їх маринадом і прикрийте кришками. Далі відправте на стерилізацію. Для цього поставте банки в каструлі з водою (вода має доходити до половини банки) і стерилізуйте не менше 45-ти хвилин.
Потім закатайте банки, поставте догори дном і лишіть охолоджуватися.
Зберігати таку заготовку треба в холоді. Можете поставити її в льох, підвал або основне відділення холодильника. В теплі тримати дуже не рекомендується, бо вона може почати бродити (саме через те, що кукурудза легко бродить, її і треба довго стерилізувати).
Тож готуйте консервовану кукурудзу та додавайте в улюблені страви.