Вишні, в’ялені на сонці – це дуже корисний і простий рецепт зимової заготовки. Вишні не треба варити, в них не додають цукор. Тому такий смаколик ніколи не нашкодить організму, не додасть зайвих кілограмів та допоможе покращити самопочуття, завдяки корисним речовинам, що в ньому містяться.
Інгредієнти: Вишня
Як зробити в’ялену вишню в домашніх умовах
Треба відібрати тільки стиглі та цілі ягоди. Вони можуть бути як солодкі, так і кислуваті. Кислі вишні завжди можна їсти, потрусивши цукровою пудрою.
Ягоди треба позбавити від кісточок, скласти на друшляк, аби стік сік. А потім розкласти на деко і виставити на сонце.
Прикрийте ягоди сіткою чи марлею від комах і птахів. Але зробить це так, щоб полотно не торкалося до самих вишень.
Не лишайте ягоди на вулиці на ніч, щоб вони не стали вологими. Перевертайте їх кожен день та зливайте сік, якщо він буде утворюватися.
Ягода буде готова через 3-5 днів.
Вишні можуть зберігатися достатньо довго. Для цього їх треба скласти в пакет і відправити в морозилку, або ж викласти в стерильні банки і закрити кришками.
Такі ягоди можна їсти просто так, класти в компот або додавати в різноманітну випічку. Така в’ялена вишня з кислинкою буде прекрасно смакувати в пиріжках, мафінах і навіть пасках.