Рецепт лечо з перцю, цибулі та соку на зиму

Рецепт лечо з перцю, цибулі та соку на зиму

Пропоную рецепт простого і смачного лечо з перцю, цибулі та соку. Подобається він тим, що швидко готується, а для приготування потрібна мінімальна кількість компонентів.

У моїй родині всі люблять їсти його зі спагетті. Смакота – спробуйте зробити таку заготовку на зиму і ви не пошкодуєте!

Основні інгредієнти:

  • домашнього томатного соку або соусу – 0,5 кг;
  • солодкого перцю – 3 кілограми;
  • цукру – півкіло;
  • рослинної олії – півсклянки;
  • цибулі – один кілограм;
  • води – дві склянки;
  • оцту 6% – склянка (250 гр.).

Хочу сказати, що якщо у вас немає домашнього томатного соку або соусу, то підійде і покупний. Головне, щоб поменше в ньому було консервантів і барвників.

Солодкий болгарський перець рекомендую взяти різних кольорів, щоб готове лечо красивіше виглядало. Адже настрій взимку частенько сумний, а так відкрив баночку і радісно стане. ?

Як приготувати лечо з болгарського перцю, цибулі та соку на зиму

Миємо, чистимо і ріжемо перець і цибулю. Перець розрізати на 4 частини.

Домашнє лечо з перцю і соку

А цибулю великими півкільцями.

Домашнє лечо з перцю і соку

Всі нарізані складові помістити в ємність, залити томатним соком або соусом і поставити на вогонь. Коли бачимо, що вміст в каструлі закипів, варимо ще 20 хвилин.

Перед закочуванням в банки слід додати оцет, перемішати і дочекатися коли закипить. Додатково сіль і цукор я в лечо не додаю, тому що, мені вистачає того, що вже є в томатному соку. Але вам слід скуштувати свою заготовку і в разі необхідності, додати за своїм смаком.

Закриваємо лечо в чисті банки, які я стерилізують в духовці.

Домашнє лечо з перцю і соку

Дуже зручний спосіб стерилізації: ставимо банки, щоб вони не торкалися одна до одної. Якщо мокрі – шийкою вниз, а якщо сухі – шийкою вгору. Ставимо на в тільки, що включену духовку, доводимо температуру до 200ºС і вимикаємо. Тепер нехай постоять 20 хвилин і вуа-ля, можна розкладати заготовку. Не потрібно довго чекати і стерилізувати кожну баночку окремо.

Вміст закручуємо кришкою.

Домашнє лечо з перцю і соку

Зберігати домашнє лечо з перцю слід в холоді, можна в холодильнику або підвалі.

Домашнє лечо з перцю і соку

Подавати на стіл можна з будь-яким блюдом або гарніром для різноманітності зимового раціону. Аромат у такої швидкої в приготуванні заготовки з перцю – просто шикарний. Приємного всім апетиту і вдалих дегустацій. ?