Це простий рецепт дуже смачної і корисної заготовки, яка допоможе зміцнити імунітет. Журавлина з імбиром і медом стане справжнім помічником в зимову пору.
Інгредієнти: Журавлина, Імбир, Мед
Для приготування вам треба взяти такі складові:
- журавлина – 500 грамів;
- мед – 600 грамів;
- корінь імбиру – 70 грамів.
Для заготовки можна використати як свіжі, так і заморожені ягоди.
Мед треба брати той, що рівномірно кристалізується і не має яскравого аромату. Підійде соняшниковий, ріпаковий. Гречаний чи квітковий брати не варто.
Корінь імбиру повинен бути свіжим без пошкоджень.
Як приготувати варення з журавлини без варіння на меду
Спочатку переберіть ягоди, відберіть тільки свіжі і цілі.
Потім пересипте журавлину в друшляк та помийте під краном.
Викладіть ягоди на паперовий рушник, аби вони обсохли.
Імбир почистіть від шкірки.
Імбир можна терти на тертці або порізати невеликими кубиками. Все залежить від того, хочете ви отримати однорідну маси чи любити коли відчуваються шматочки.
Подрібніть ягоди в блендері.
З’єднайте мед, пюре і імбир в ємності, добре перемішайте.
Лишіть на 2-3 години в теплому приміщенні, аби мед повністю розчинився і потім ще раз перемішайте масу.
У вас має вийти однорідне сире варення.
Коли воно трохи постоїть, то стане більш густішим, схожим на желе.
Стерилізуйте банки і кришки, розкладіть заготовку та поставте на зберігання в холодильник.
Таке варення зберігається до 6-ти місяців. Їжте його з хлібом, додавайте в чай і завжди будьте здоровими.