Журавлина з імбиром і медом – сире варення на меду

Це простий рецепт дуже смачної і корисної заготовки, яка допоможе зміцнити імунітет. Журавлина з імбиром і медом стане справжнім помічником в зимову пору.

Для приготування вам треба взяти такі складові:

Журавлина з імбиром на меду

  • журавлина – 500 грамів;
  • мед – 600 грамів;
  • корінь імбиру – 70 грамів.

Для заготовки можна використати як свіжі, так і заморожені ягоди.

Мед треба брати той, що рівномірно кристалізується і не має яскравого аромату. Підійде соняшниковий, ріпаковий. Гречаний чи квітковий брати не варто.

Корінь імбиру повинен бути свіжим без пошкоджень.

Як приготувати варення з журавлини без варіння на меду

Спочатку переберіть ягоди, відберіть тільки свіжі і цілі.

Журавлина з імбиром на меду

Потім пересипте журавлину в друшляк та помийте під краном.Журавлина з імбиром на меду

Викладіть ягоди на паперовий рушник, аби вони обсохли.

Імбир почистіть від шкірки.

Журавлина з імбиром на меду

Імбир можна терти на тертці або порізати невеликими кубиками. Все залежить від того, хочете ви отримати однорідну маси чи любити коли відчуваються шматочки.

Журавлина з імбиром на меду

Подрібніть ягоди в блендері.

Журавлина з імбиром на меду

З’єднайте мед,  пюре і імбир в ємності, добре перемішайте.

Варення без варіння з журавлини з імбиром і медом

Лишіть на 2-3 години в теплому приміщенні, аби мед повністю розчинився і потім ще раз перемішайте масу.

Варення без варіння з журавлини з імбиром і медом

У вас має вийти однорідне сире варення.

Журавлина з імбиром на меду

Коли воно трохи постоїть, то стане більш густішим, схожим на желе.

Журавлина з імбиром на меду

Стерилізуйте банки і кришки, розкладіть заготовку та поставте на зберігання в холодильник.

Варення без варіння з журавлини з імбиром і медом

Таке варення зберігається до 6-ти місяців. Їжте його з хлібом, додавайте в чай і завжди будьте здоровими.