Пастила – це дуже смачні і натуральні солодощі. Пропонуємо вам рецепти грушевої пастили – чудового смаколика, який точно сподобається вам і вашим рідним.
Зміст
Підготовка фруктів
Можна брати будь-які сорти, але краще обирати ті, що є м’якими. Груші треба добре помити, витерти рушником, порізати на чотири частини та дістати насіння. Груші можна чистити, а можна зварити пастилу зі шкіркою. В шкірці міститься багато пектину, який позитивно впливає. на в’язкість пюре. Якщо на грушах є якісь пошкодження – обов’язково їх виріжте.
Натуральна пастила з груш без цукру в духовці
Це рецепт для тих, хто стежить за фігурою, страждає від діабету або просто не любить цукор. Для приготування треба взяти:
- груші – 1 кілограм;
- вода – ½ склянки;
- олія для змащування деко.
Спочатку груші треба тушкувати, доки вони не стануть м’якими. Тому їх необхідно скласти в каструлю з товстим дном чи сотейник, додати трохи води, накрити кришкою і поставити на середній вогонь. Якщо виділиться дуже багато соку, частину треба злити.
Потім необхідно зробити пюре за допомогою блендера. Якщо груші були зі шкірками – спочатку необхідно протерти їх через сито, а вже потім складати в блендер. У випадку, коли такого агрегату нема – просто подрібніть масу до однорідної консистенції за допомогою товкача для картоплі.
Далі лишіть пюре трохи вистигнути, а тим часом підготуйте деко. Закрийте його пергаментом і змастіть невеликою кількістю олії, щоб маса не пристала до дна. Після цього викладіть пюре шаром, товщиною не більше 5-ти міліметрів. Чим тонше він буде – тим швидше приготується пастила.
Далі поставте деко в духовку, розігріту до 100 градусів за Цельсієм і лишіть на 1-3 години. При цьому дверцята духової шафи постійно повинні бути причиненими.
Готову пастилу можна порізати на шматочки або згорнути в рулетики.
Це відео присвячене приготуванню пастили з груші в духовці:
Пастила з груш з цукром в електросушарці
Для приготування необхідно взяти:
- груші – 1 кілограм;
- цукор – ½ склянки;
- вода – ½ склянки;
- олія – 1 чайна ложка;
- цукрова пудра – 1 чайна ложка;
- крохмаль картопляний – 1 чайна ложка.
Спочатку з груш треба зробити пюре, як в попередньому рецепті. Потім додати до нього цукор, поставити каструлю на вогонь і варити на маленькому вогні, поки цукор повністю не розчиниться, а маса не стане трохи густішою. При цьому не забувайте постійно мішати пюре дерев’яною лопаткою.
Далі треба взяти лотки з сушарки (а якщо їх нема – зробити самостійно з пергаменту), змастити їх олією та викласти пюре шаром 3-4 міліметра. Щоб воно було повністю рівне – розрівняйте пастилу виделкою.
Сушіть пастилу при температурі 70 градусів за Цельсієм. Якщо у вас кілька лотків – не забувайте час від часу міняти їх місцями аби пастила рівномірно просушилася.
Коли пастила висохне – розріжте її на шматочки, та обваляйте в пудрі, з’єднаній з крохмалем.
Як урізноманітнити пастилу з груш
Щоб зробити пастилу ще смачнішою, в неї можна додати: насіння кунжуту або соняшнику, корицю, імбир або листя м’яти.
Також можна додати пюре з інших фруктів і овочів: яблук, аґрусу, винограду або слив.
А це відео присвячене приготуванню пастили з груші та полуниці:
Способи зберігання
Пастилу треба покласти в банку, закрити кришкою і можна ставити її в кухонну шафу або просто на стіл. Якщо пастила вийшла дуже м’яка – краще зберігайте її в холодильнику. А якщо бажаєте продовжити термін зберігання солодощів – складіть їх в пакет і відправте в морозильну камеру.