Домашні цукати з гарбуза з апельсином в електросушарці

Цукати – це дуже смачні солодощі, набагато корисніші, ніж цукерки. Тому пропонуємо вам простий рецепт цукатів з гарбуза та апельсина.

Для заготовки необхідно взяти  всього три інгредієнта: гарбуз, апельсин і цукровий пісок. Пропорція розраховується так: 1 кілограм чистої маси гарбуза – 800 грамів цукрового піску і 1 цитрус.

гарбузове цукати

Зміст

Як зробити домашні цукати з гарбуза і апельсинових кірок

Гарбуз треба помити, розрізати навпіл і дістати насіння. До речі, насіння викидати не варто, адже воно дуже корисне і смачне. Тому помийте його, просушіть, а потім їжте сирим чи смаженим.

Далі зніміть шкірку, поріжте м’якіть шматками величиною 2-3 сантиметра.

гарбузове цукати

Після цього зважте продукт, розрахуйте кількість інших інгредієнтів і починайте приготування цукатів.

Складіть гарбуз в каструлю, додайте до нього 200 грамів цукру (600 лишиться на сироп).

гарбузове цукати

Закрийте ємність кришкою та поставте в холодильник на 10-15 годин. Через 2-3 години обов’язково перемішайте заготовку, аби цукор краще розчинився.

Якщо сироп повністю покрив шматочки гарбуза – значить, заготовка готова до подальшого приготування цукатів.

гарбузове цукати

Витягніть гарбуз за допомогою шумівки і складіть в іншу ємність.

гарбузове цукати

Додайте в сироп 600 грамів цукру які у вас залишилися.

гарбузове цукати

Поставте ємність на вогонь і зачекайте, доки сироп закипить.

гарбузове цукати

Далі візьміть апельсин, поріжте на 4 частини, кожну частинку акуратно почистіть. Поки що вам треба лише шкірки. Тому заберіть м’якіть, а їх акуратно наріжте смужками, довжина яких складає 5-6 міліметрів.

гарбузове цукати

Додайте шкірки в киплячий сироп.

гарбузове цукати

Туди ж покладіть і гарбуз.

гарбузове цукати

А потім киньте шматочки апельсину. Далі знову треба довести всю масу до кипіння і проварити протягом 5-ти хвилин. Після цього зніміть каструлю з плити і дайте сиропу з гарбузом повністю вихолонути. Потім ввімкніть плиту і знову доведіть до кипіння і проваріть . Потім знов охолодіть. В цілому, цю процедуру треба провести 3 рази.

Цукати з гарбуза з апельсинами

Після останнього кип’ятіння гарбуз має виглядати так:

Цукати з гарбуза з апельсиновими кірками

Тепер треба викласти гарбуз з цедрою на сито та дати йому стекти протягом 2-3 годин.

Цукати з гарбуза з апельсиновими кірками

Після цього заберіть залишки шматочків апельсину.

гарбузове цукати

Як сушити домашні цукати в електросушарці

Щоб сушити в електросушарці, треба поставити її на 70 градусів за Цельсієм, дати трохи прогрітися, викласти гарбуз і цедру на  решітки (окремо одне від одного) та поставити в середину.

Цукати з апельсинових кірок

Кладіть всі шматочки так, щоб між ними була певна відстань.

гарбузове цукати

Апельсинова шкірка буде готова через 5 годин.

Цукати з апельсинових кірок

Гарбуз – через 10. Старайтеся надто його не пересушувати, хай шматочки будуть трохи м’якими.

гарбузове цукати

Тепер лишилося обваляти смаколики в пудрі.

гарбузове цукати

Ось така смакота у вас має вийти.

Цукати з гарбуза з апельсинами

Якщо будете давати цукати маленьким дітям – краще не кладіть їх в пудру, нехай будуть повністю натуральними.

Цукати з гарбуза з апельсиновими кірками

Зберігати цукати треба в контейнерах з кришкою, при кімнатній температурі. А якщо їх надто багато – можете відправити в морозильну камеру.