В’ялені томати в маслі з італійськими травами на зиму

В’ялені помідори з італійськими травами – це дуже смачна заготовка з цікавим смаком та дуже духмяним ароматом. Пропонуємо простий рецепт такої страви.

Для приготування необхідно взяти:

  • помідори;
  • олію рослинну або оливкову;
  • сіль;
  • італійські трави.

Як зробити в’ялені помідори в олії на зиму

Для цього рецепту беріть  невеликі і м’ясисті томати.

В'ялені томати в маслі з італійськими травами

Помийте помідори, приберіть плодоніжки та зіпсовані частини і поріжте на невеликі шматочки.

В'ялені томати в маслі з італійськими травами

Зверніть увагу на те, щоб шматки були не надто маленькими і не надто великими. Бо великі будуть довго в’ялитися, а маленькі – швидко пересушаться.

В'ялені томати в маслі з італійськими травами

Далі викладіть помідори на деко або решітку, посипте сіллю та поставте в духовку з низькою температурою.

В'ялені томати в маслі з італійськими травами

Ми навмисно не вказуємо конкретну температуру, бо у кожної пічки вона своя. В середньому – це 90-100 градусів за Цельсієм.

Так помідори мають в’ялитися 5 годин. Час від часу дивіться на томати, аби не пропустити момент, коли вони будуть готовими. Як тільки помідори стануть такими, як на фото – діставайте їх.

В'ялені томати в маслі з італійськими травами

Готові томати треба покласти в чисту банку з кришкою. На дно банки налийте столову ложку олії і насипте трохи італійських трав. Далі щільно вкладіть шар томатів.

В'ялені томати в маслі з італійськими травами

Потім знову олію, трави, томати. Так вкладайте шари, аж доки не наповните банку до самого горлечка.

В'ялені томати в маслі з італійськими травами

Тепер лишилося закрити банку та поставити в прохолодне місце, аби вона повністю вистигла.

В'ялені томати в маслі з італійськими травами

Коли заготовка охолоне – переставте її в холодильник.

В'ялені томати в маслі з італійськими травами

Такі помідори чудово смакують на канапках або піці. Також їх можна додавати в безліч інших страв.