В’ялені помідори з італійськими травами – це дуже смачна заготовка з цікавим смаком та дуже духмяним ароматом. Пропонуємо простий рецепт такої страви.
Інгредієнти: Помідори, Прованські трави, Рослинна олія, Сіль
Для приготування необхідно взяти:
- помідори;
- олію рослинну або оливкову;
- сіль;
- італійські трави.
Як зробити в’ялені помідори в олії на зиму
Для цього рецепту беріть невеликі і м’ясисті томати.
Помийте помідори, приберіть плодоніжки та зіпсовані частини і поріжте на невеликі шматочки.
Зверніть увагу на те, щоб шматки були не надто маленькими і не надто великими. Бо великі будуть довго в’ялитися, а маленькі – швидко пересушаться.
Далі викладіть помідори на деко або решітку, посипте сіллю та поставте в духовку з низькою температурою.
Ми навмисно не вказуємо конкретну температуру, бо у кожної пічки вона своя. В середньому – це 90-100 градусів за Цельсієм.
Так помідори мають в’ялитися 5 годин. Час від часу дивіться на томати, аби не пропустити момент, коли вони будуть готовими. Як тільки помідори стануть такими, як на фото – діставайте їх.
Готові томати треба покласти в чисту банку з кришкою. На дно банки налийте столову ложку олії і насипте трохи італійських трав. Далі щільно вкладіть шар томатів.
Потім знову олію, трави, томати. Так вкладайте шари, аж доки не наповните банку до самого горлечка.
Тепер лишилося закрити банку та поставити в прохолодне місце, аби вона повністю вистигла.
Коли заготовка охолоне – переставте її в холодильник.
Такі помідори чудово смакують на канапках або піці. Також їх можна додавати в безліч інших страв.