Квашена капуста з кмином і морквою на зиму

Капуста квашена з морквою і кмином – це дуже простий і смачний рецепт. Вам знадобиться мінімум часу та інгредієнтів для приготування.

Отже, вам треба взяти:

  • очищена капуста (без качана) – 3 кілограма;
  • морква – 200 грамів;
  • сіль крупна – 80 грамів;
  • кмин – 2 столові ложки.

Квашена капуста з кмином і морквою на зиму по-карельські

Як зробити квашену капусту з кмином

Для закваски беріть невеликі ємності – так капусту легше зберігати. Щоб вона не зіпсувалася – обирайте білокачанний сорт без пошкоджень.

Найкраща тара для закваски – емальовані відра або каструлі без сколів. В середині їх треба вистелити чистими листками капусти.

Спочатку поріжте капустини на 4 частини, виріжте качани та нашаткуйте соломкою. Розмір обирайте той, який подобається саме вам. Моркву натріть на крупній тертці. Складіть овочі в велику ємність для змішування.

Квашена капуста з кмином і морквою на зиму по-карельські

Додайте сіль, кмин і помніть руками, доки не з’явиться сік.

Квашена капуста з кмином і морквою на зиму по-карельські

Далі складіть в тару, де капуста буде кваситися, та добре втрамбуйте.

Квашена капуста з кмином і морквою на зиму по-карельські

Зверху поставте вантаж. Це може бути трилітрова банка з водою.

Квашена капуста з кмином і морквою на зиму по-карельські

Накрийте капусту рушником.

Квашена капуста з кмином і морквою на зиму по-карельські

В приміщенні, де стоїть капуста, температура повинна бути вище 20-ти градусів за Цельсієм. Кваситься страва 3-5 днів. Кожен день проколюйте верхній шар виделкою в кількох місцях, аби виходили гази.

Коли капуста буде готова – перекладіть її в сухі чисті банки і зберігайте при температурі плюс 5-7 градусів за Цельсієм. Це може бути холодильник, або балкон, якщо надворі зима, а він не є опалюваним.

Квашена капуста з кмином і морквою на зиму по-карельські

Така капуста чудово смакуватиме як окремий салат, заправлений олією. Також її можна додавати в різні страви. Смачного!