Капуста квашена з морквою і кмином – це дуже простий і смачний рецепт. Вам знадобиться мінімум часу та інгредієнтів для приготування.
Інгредієнти: Капуста білокачанна, Кмин, Морква, Сіль
Отже, вам треба взяти:
- очищена капуста (без качана) – 3 кілограма;
- морква – 200 грамів;
- сіль крупна – 80 грамів;
- кмин – 2 столові ложки.
Як зробити квашену капусту з кмином
Для закваски беріть невеликі ємності – так капусту легше зберігати. Щоб вона не зіпсувалася – обирайте білокачанний сорт без пошкоджень.
Найкраща тара для закваски – емальовані відра або каструлі без сколів. В середині їх треба вистелити чистими листками капусти.
Спочатку поріжте капустини на 4 частини, виріжте качани та нашаткуйте соломкою. Розмір обирайте той, який подобається саме вам. Моркву натріть на крупній тертці. Складіть овочі в велику ємність для змішування.
Додайте сіль, кмин і помніть руками, доки не з’явиться сік.
Далі складіть в тару, де капуста буде кваситися, та добре втрамбуйте.
Зверху поставте вантаж. Це може бути трилітрова банка з водою.
Накрийте капусту рушником.
В приміщенні, де стоїть капуста, температура повинна бути вище 20-ти градусів за Цельсієм. Кваситься страва 3-5 днів. Кожен день проколюйте верхній шар виделкою в кількох місцях, аби виходили гази.
Коли капуста буде готова – перекладіть її в сухі чисті банки і зберігайте при температурі плюс 5-7 градусів за Цельсієм. Це може бути холодильник, або балкон, якщо надворі зима, а він не є опалюваним.
Така капуста чудово смакуватиме як окремий салат, заправлений олією. Також її можна додавати в різні страви. Смачного!