Рецепт домашньої заготовки в’ялених помідорів в маслі дуже простий і зажадає від Вас зовсім небагато праці. Зате взимку, такі в’ялені томати – справжня знахідка, яка дозволить не просто надати різноманітність будь-якій страві, а й наситити її вітамінами. А ще, така заготовка допоможе Вам заощадити взимку на свіжих помідорах. Адже ціни на них в цей час року просто «кусаються».
Інгредієнти: Кориця, Помідори, Рослинна олія
Як приготувати в’ялені помідори в домашніх умовах.
Для цієї заготовки, в принципі, підійдуть будь-які томати. Але краще, все-таки, використовувати щільні, довгасті. Ретельно промиті плоди розділіть на половинки і складіть на деку, яку попередньо накрийте пергаментом. Така процедура допоможе Вам уникнути прилипання томатів до листа.
Можна присипати половинки томатів улюбленими спеціями (наприклад, корицею), але не сіллю. Тепер відправляйте помідорчики в духовку. Вони відмінно підвялятся в прочиненій духовці, нагрітій до 160 градусів. Процес можна переривати, в’ялити в 2-3 етапи. Готовність підкаже зовнішній вигляд помідорів, які втратять свіжу пружність і змінять колір на більш насичений.
Гаряченькі, в’ялені помідори щільніше укладіть в стерильні банки, залийте прогрітим рослинним маслом і закрийте кришками.
Бережіть ці заготовки в прохолоді.
В’ялені помідори в олії з успіхом можна використовувати, як повноцінний гарнір до м’яса, в приготуванні паст, солянок, плову, супів і борщів. Такі томати додадуть страві як апетитний колір, так і перетворять її в дивовижне, за смаковими якостями, блюдо. З такої заготовки легко можна приготувати чудову закуску. Для цього потрібно просто покласти скибочки в’ялених томатів на шматочок житнього хліба, присипавши їх сіллю і / або подрібненим часником.