В’ялені помідори на зиму – домашній рецепт як зробити в’ялені помідори в духовці.

Рецепт домашньої заготовки в’ялених помідорів в маслі дуже простий і зажадає від Вас зовсім небагато праці. Зате взимку, такі в’ялені томати – справжня знахідка, яка дозволить не просто надати різноманітність будь-якій страві, а й наситити її вітамінами. А ще, така заготовка допоможе Вам заощадити взимку на свіжих помідорах. Адже ціни на них в цей час року просто «кусаються».

Як приготувати в’ялені помідори в домашніх умовах.

Для цієї заготовки, в принципі, підійдуть будь-які томати. Але краще, все-таки, використовувати щільні, довгасті. Ретельно промиті плоди розділіть на половинки і складіть на деку, яку попередньо накрийте пергаментом. Така процедура допоможе Вам уникнути прилипання томатів до листа.

Томати для в'ялення

Можна присипати половинки томатів улюбленими спеціями (наприклад, корицею), але не сіллю. Тепер відправляйте помідорчики в духовку. Вони відмінно підвялятся в прочиненій духовці, нагрітій до 160 градусів. Процес можна переривати, в’ялити в 2-3 етапи. Готовність підкаже зовнішній вигляд помідорів, які втратять свіжу пружність і змінять колір на більш насичений.

В'ялені помідори в духовці

Гаряченькі, в’ялені помідори щільніше укладіть в стерильні банки, залийте прогрітим рослинним маслом і закрийте кришками.

В'ялені помідори в олії

Бережіть ці заготовки в прохолоді.

В'ялені помідори в олії

В’ялені помідори в олії з успіхом можна використовувати, як повноцінний гарнір до м’яса, в приготуванні паст, солянок, плову, супів і борщів. Такі томати додадуть страві як апетитний колір, так і перетворять її в дивовижне, за смаковими якостями, блюдо. З такої заготовки легко можна приготувати чудову закуску. Для цього потрібно просто покласти скибочки в’ялених томатів на шматочок житнього хліба, присипавши їх сіллю і / або подрібненим часником.