Сік з брусниці на зиму – як приготувати брусничний сік корисний і смачний.

Цей рецепт брусничного соку вимагає багато часу для приготування. Зате отриманий результат, напевно, задовольнить Вас і сподобається Вашим близьким. Вибирайте цей рецепт заготовки в тому випадку, якщо маєте в своєму розпорядженні достатній час для приготування.

Як зробити сік з брусниці на зиму.

Сік з брусниці

Для заготівлі підійде тільки дуже стигла ягода.

Брусницю необхідно перебрати, очистивши її від лісового сміття.

Далі, заливаємо ягоди водою так, щоб вони були тільки покриті нею, включаємо вогонь і чекаємо, коли закипить.

Після закипання відключаємо вогонь і залишаємо настоюватися на 2-3 годинки.

Потім, відкидаємо ягоди брусниці на друшляк або сито і залишаємо на цілу ніч.

На наступний ранок сік зважуємо і змішуємо його з цукром. Для 1200 гр соку – цукру потрібно 600 гр.

Все добре перемішуємо до повного розчинення цукру.

Сік брусниці з цукром знову ставимо на вогонь і кип’ятимо близько 10 хвилин.

Далі, обережно розливаємо сік гарячим по банках і стерилізуємо 25 хвилин півлітрові, 35 хвилин – літрові і 45 хвилин – трилітрові заготовки.

Потім, швидко закочуємо простерилізовані банки і перевертаємо їх. Коли банки з соком охолонуть, їх необхідно винести на холод для зберігання.

Брусничний сік являє собою смачний і корисний напій. Його використовують для приготування сиропів і пікантних підлив до м’ясних страв. Він чудово підходить при приготуванні коктейлів, киселю і інших смачних домашніх напоїв.