Швидке малинове варення без варіння – рецепт з секретом

Варення можна готувати дуже легко. Для цього його треба не проварювати. Правда, необхідно знати невеличкі нюанси, які допоможуть зробити заготовку, що не зіпсується. Зараз ми розкажемо вам, як приготувати малинове варення без варіння.

Таке варення набагато ароматніше ніж проварене. До того ж, малина зберігає усі свої корисні властивості. І, що не менш важливо, для приготування такого варення вам знадобиться набагато менше часу.

Отже, щоб зробити варення, треба взяти наступні інгредієнти:

  • малина – 1 частина;
  • цукор – 2 частини;
  • горілка – 10 мілілітрів.

Ми спеціально не вказуємо точну кількість цукру і малини, оскільки ви можете взяти будь-який об’єм. Головне, щоб зберігалася пропорція.

Як зробити варення без варіння з малини

Спочатку треба підготувати ягоди. Але мити їх не потрібно. Тому постарайтеся зібрати або купити чисту малину.

Сире варення з малини

Не переймайтеся через те, що малина немита – в неї ви додасте трохи горілки, яка і знищить всі бактерії.

Отже, перемішайте малину з цукром і потовчіть. Цукру завжди повинно бути більше в 2 рази (наприклад, на 1 кілограм малини – 2 кілограма цукру). Якщо ви покладете менше, то малина просто скисне. Тому навіть якщо ви не любите солодкі страви, тут все ж варто не відступати від рецепту.

Сире варення з малини

Товкти малину можна дерев’яним товкачем або просто пом’яти її чистими руками.

Сире варення з малини

Далі треба перекласти масу в каструлю. Найкращій варіант – алюмінієва ємність. І поставити на вогонь. Малину необхідно нагріти до 85-ти градусів за Цельсієм, постійно помішуючи.

Швидке малинове варення без варіння

Ні в якому разі не доводьте варення до кипіння. Коли його температура досягне 85-ти градусів за Цельсієм – зразу ж вимкніть вогонь.

Тепер треба стерилізувати банки. Це також можна зробити швидким способом. Візьміть банку, налийте в неї 50 мілілітрів води та покладіть в мікрохвильовку на бік. Далі ввімкніть пічку на максимальну потужність і стерилізуйте 2-3 хвилини. Також 2 хвилини кип’ятіть кришки.

Потім налийте варення так, щоб до кришки лишилося 1-2 сантиметра.

А тепер долийте повну столову ложку горілки. Саме завдяки їй варення не псується навіть без варіння.

Швидке малинове варення без варіння

Тепер лишилося закатати банку кришками.

Швидке малинове варення без варіння

Далі можна відправляти варення в темне прохолодне місце на зберігання.

Така ароматна і смачна заготовка може бути використана для приготування десертів. Також її додають до млинців. А ще, з нею можна пити чай, аби завжди лишатися здоровими.