Повидло з гарбуза з курагою – рецепт приготування

Повидло – це одна з простих та смачних заготовок, яку можна використовувати для приготування різних десертів. Повидло чудово смакує в якості начинки до пиріжків чи пирогів. Також його можна просто мастити на хліб. А щоб повидло вийшло ще більш оригінальним та смачним, до нього можна додати курагу. До речі, її кладуть в різні види повидла. Також смачним виходить повидло з яблуками і курагою, з кабачками і курагою. Але гарбуз і курага – це ідеальне поєднання. До того ж, завдяки насиченим смакам інгредієнтів, сама страва теж виходить дуже гарною. Головне – правильно приготувати повидло. Тому пропонуємо вам простий рецепт гарбузового повидла з курагою. 

Для приготування вам треба взяти:

  • 0,5 кілограма кураги;
  • 2 кілограма м’якоті гарбуза;
  • 1,5 кілограма цукру;
  • лимон, корицю, ванільний цукор за смаком і за бажанням.

Спочатку треба трохи пропарити курагу і зробити її м’якою. Для цього помийте продукт та залийте його гарячою водою на 60 хвилин.

Тим часом можна починати підготовку гарбуза. Його потрібно позбавити від шкірки та насіння, а потім подрібнити.

Для подрібнення можна використати м’ясорубку, але бажано, щоб вона була електричною. Бо крутити твердий гарбуз на ручній м’ясорубці досить складно.

Якщо ж такого приладдя в господарстві немає, тоді можна використати інший спосіб подрібнення. Для цього поріжте гарбуз на шматочки, залийте водою та поставте варитися. Вам необхідно, щоб шматки стали м’якими, але не перетворилися в кашу. Тому переварювати гарбуз точно не варто. Після того, як гарбуз провариться – злийте воду, бо  повидло не повинно бути водянистим.

Далі перетворіть гарбуз на пюре за допомогою блендера або товкача для картоплі.

Тепер прийшов час зайнятися курагою. Її треба подрібнити за допомогою м’ясорубки.

Далі додайте курагу до гарбуза, насипте цукор та варіть на маленькому вогні, аж доки маса не перетвориться на густе повидло.

Після цього візьміть стерилізовані банки, перекладіть в них варення, закатайте залізними кришками та вкрийте ковдрою. І лишіть до повного вистигання. Зберігати таку заготовку можна при кімнатній температурі, тому спокійно ставте повидло в кухонну шафу.

В цьому відео ви можете покроково побачити, як приготувати повидло з кураги і гарбуза на зиму: