Багатьом не хочеться консервувати овочі, оскільки треба витрачати багато часу на стерилізацію і працювати з окропом. Але існують рецепти, які дозволяють уникнути цього процесу. Один з них пропонуємо вам прямо зараз.
Інгредієнти: Помідори, Сіль, Цибуля, Цукор, Часник, Яблучний сік
Як маринувати помідори з цибулею і без оцту на зиму в банках
Візьміть помідори, які легко проходять в горлечко банки та добре їх помийте.
Далі помістіть їх в окріп для бланшування, витягніть відкиньте на друшляк (можна опускати в воду в друшляку, так буде зручніше) та проколіть кожен шпажкою. Це необхідно для того, щоб шкірка не почала тріскатися від подальшої теплової обробки.
Далі поріжте цибулю кільцями.
Складіть помідори в банку шарами та пересипте їх цибулею.
Тепер треба приготувати маринад.
Для цього розчиніть в 1-му літрі яблучного соку по 30 грамів солі і цукру.
Закип’ятіть воду, додайте цукор і сіль, дайте їм добре розчинитися та залийте маринад в банки з томатами.
Якщо не хочете класти цибулю – не біда. Просто замініть її часником, який ви дрібно наріжете або витиснете через часникодавку.
В цьому випадку в 1 літр яблучного соку треба додати по 50 грамів солі і цукру.
Після того, як банки вистигнуть, переставте їх на зберігання в холодне місце. Це може бути льох, комора чи кухонна шафа.
Така смачна закуска буде ідеально доповнювати інші страви, додаючи в них свою родзинку.