Мариновані гриби в томаті на зиму – оригінальний домашній спосіб заготівлі грибів.

Спробуйте приготувати в домашніх умовах апетитні консервовані гриби, з додаванням пюре, приготовленого з стиглих томатів. Для консервування такої заготовки використовуються тільки ціленькие і молоденькі грибочки. Такі смачні мариновані гриби з томатною пастою, можуть по праву вважатися вишуканим делікатесом.

Інгредієнти, необхідні для виходу 1 кг готового продукту:

  • гриби (будь-які) – 0,6 кг;
  • олія пісна (соняшникова) – 30-50 грам;
  • лист лавровий – 1-2 шт. (за бажанням);
  • оцет або кислота лимонна (за смаком).

Для томатного соусу:

  • томати свіжі – 1 кг;
  • сіль – 20 грам;
  • цукровий пісок – від 30 до 50 грам.

Як приготувати гриби в томаті на зиму.

Помідори потрібно очистити від шкірки, подрібнити, додати в пюре цукровий пісок і сіль і уварити до потрібної густоти.

Тепер, візьмемося за приготування грибів.

Для того, щоб приготувати нашу домашню заготовку необхідно відібрати молоді гриби невеликого розміру, ідеальні, без пошкоджень.

Гриби, які пройшли відбір, нам потрібно відварити, а потім протушкувати в грибному відварі з додаванням олії до тих пір, поки гриби не стануть м’якими.

Далі, до грибів необхідно додати приготовлене заздалегідь томатне пюре. Допускається для приготування нашої домашньої заготовки використовувати готову томатну пасту (30%) попередньо розведену 50/50 кип’яченою водою. Готової томатної пасти потрібно взяти 0,4 кг.

Томатний соус з грибами потрібно довести до кипіння, а потім розфасувати в підготовлені банки, залишаючи 1,5 см від краю горлечка банок вільними.

Потім, наші консервовані грибочки потрібно простерилізувати в окропі на середньому вогні: банки об’ємом 0,5 літра стерилізуємо 40 хвилин, а літрові – одну годину.

Після стерилізації заготовки з грибами в томаті, банки герметично закупорюють кришками і, перевіривши якість закупорки, охолоджують.

Взимку, такі апетитні мариновані гриби в томатній заливці, можна посипати нарізаною зеленою цибулькою і подавати в якості доповнення до будь-якогї другої страви.