Мариновані печериці швидкого приготування – простий рецепт з фото як маринувати печериці швидко.

Такий простий і швидкий домашній рецепт маринування печериць повинен бути в арсеналі кожної господині. Грибочки, заготовлені по ньому, виходять щільні, смачні і вживати їх можна вже через п’ять годин після маринування.

Мариновані печериці швидкого приготування

Як приготувати мариновані печериці швидко.

Для маринування я зазвичай намагаюся відбирати дрібні грибочки, але якщо печериці Вам попадуться великі, це не біда. Просто перед маринуванням розріжете великі гриби на 2-4 частини.

Отже, необхідно взяти 1,5-2 кг печериць, ретельно промити їх під проточною водою попутно видаляючи прикореневу зону.

Далі, підготовлені таким чином грибочки необхідно відварити 15-20 хвилин в трохи підсоленій воді.

варимо печериці

Потім, гриби потрібно шумівкою вибрати з посуду, в якому вони варилися, і вкласти їх в тару для маринування.

Маринад для печериць ми будемо готувати на основі тої води, в якій вони варилися.

Для заливки нам буде потрібно:

  • відвар грибний – 1 літр;
  • цукор – 80 грам;
  • сіль – 20 грам;
  • оцет (9%) – 80 – 100 мл;
  • часник – 1 головка;
  • суміш спецій – 2 ст. лож. (Я додаю готову приправу для маринування помідорів, кладіть будь-які прянощі, не прогадаєте).

Маринад для печериць швидкого приготування

Маринад для грибів готувати дуже просто. У воду, що залишилася після варіння грибів необхідно додати спочатку сіль і цукор. Потім, розмішуючи маринад, ми додаємо спеції. Ставимо каструлю з заливкою на вогонь і доводимо до кипіння. А потім, додаємо в неї оцет і дрібно нарізаний часник.

Швидкі мариновані печериці

Далі, киплячим маринадом необхідно залити печериці. Накриваємо грибочки кришкою і залишаємо маринуватися в теплому приміщенні. Коли в кухні прохолодно, то я навіть під батарею ставлю.

Подавати до столу наші смачні грибочки, приправлені олією, можна буде вже через п’ять годин.

Смачні мариновані печериці

Мариновані печериці швидкого приготування допускається зберігати в холодильнику (в скляному посуді) не більше місяця. Але, звичайно, такі смачні грибочки з’їдаються набагато швидше.