Солодка та ароматна малина є улюбленою ягодою домогосподарок під час сезону приготування смачних заготівель на зимний період. Проте, мало хто наважується здивувати своїх рідних малиновим мармеладом. Тому не варто зволікати. Мармелад із малини в банці, так само як варення чи джем, дуже добре зберігається в прохолодному приміщенні. Мармелад у вигляді різних форм, поміщений в скляну тару та в холодильник, придатний до вжитку до 3 місяців. Спробувавши приготувати цей десерт за одним із запропонованих рецептів у статті, ви отримаєте улюблену смакотою до чаю для всієї родини під час холодної пори.
Інгредієнти: Желатин, Лимонна кислота, Малина, Пектин, Цукор, Червона смородина, Яблука
Зміст
Технологія приготування основи для малинового мармеладу
Зібрану малину насамперед потрібно зважити, для того щоб орієнтуватися у кількості інших складників.
Потім, ягоди слід пересипати цукровим піском і залишити на кухні на 3-4 години, щоб виділився сік.
Після цього, посудину з малиною необхідно відправити на середній вогонь, до тих пір, доки не розчиниться цукор.
Потім гарячу масу треба перетерти через сито силіконовою чи дерев’яною лопаткою, щоб позбутися насінин.
Основа для мармеладу готова! Далі необхідно діяти так, як вказано в тому чи іншому рецепті.
Кращі рецепти мармеладу з малини
Мармелад з натуральним яблучним пектином в духовці
для приготування за цим рецептом необхідно взяти такі інгредієнти:
- 1 кілограм ягід малини;
- 1 кілограм яблук;
- 1 чайну ложку лимонної кислоти;
- 700 грамів цукру;
- 1 літр води.
Спочатку треба “добути” пектин з яблук. Для цього потрібно подрібнити зручним способом (у блендері, комбайні чи м’ясорубці) яблука до кашоподібного стану. Потім, налити до нього воду та додати лимонної кислоти. Посудину з масою слід відправити на плиту варитися протягом 1 години. Після цього, її треба процідити через сито, а отриманий сік вилити в посудину з широким дном. Рідина повинна випаруватися на ¾ об’єму.
Потім яблучний пектин додаємо в гарячу ягідну масу, з малини та цукру. Все потрібно варити 5-6 хвилин.
Після цього, необхідно підготувати деко з високими бортами. Його дно треба застелити пергаментом або добре змастити рослинною олією з допомогою ватного тампона або спеціального пульверизатора.
Встановивши в духовці мінімальну температуру, до неї слід відправити малинову масу, щоб отримати через 5-7 годин мармелад. Сушити його можна й в кімнаті, але на це піде близько 1 тижня.
Ягідний мікс зі смородини та малини
Щоб приготувати мармелад за цим способом слід підготувати:
- 500 грамів червоної смородини;
- 700 грамів малини;
- 1 кілограм цукру;
- 1 літр фільтрованої води;
- 5 грамів лимонної кислоти.
Насамперед ягоди варто перебрати та помити, смородину очистити від гілочок. Потім слід помістити ягідний мікс в каструлю, залити водою та відправити на плиту на 10 хвилин, щоб плоди стали м’якими. Після цього, можна зайнятися їх перетиранням через дрібне сито. Зайву рідину необхідно злити. Далі, пюре треба поставити на вогонь приблизно на 50-60 хвилин. Під час теплової обробки його повинно стати менше наполовину.
Насамкінець, смородиново-малинову масу необхідно перелити в форму, змащену рослинною олією або застелену пергаментом, коли вона висохне, то можна буде ласувати мармеладом.
Натуральний мармелад, в який не додавалися згущувачі, можна помістити в стерильні баночки та зберігати разом з іншими домашніми заготівлями.
Малиновий мармелад на пектиновому порошку
Готуючи за цим рецептом необхідно підготувати такі складники:
- 500 грамів малини;
- 10 грамів пектину в порошку;
- пів склянки цукру.
Для початку треба подрібнити малину, потім перетерти її через сито, щоб позбутися дрібних зернин. Після цього, до пюре слід додати 250 грамів цукру, а інші 250 грамів змішати зі згущувачем.
Посудину з ягідно-пектиновою масою необхідно поставити на плиту і варити 1 хвилину, а потім всипати суміш цукру та пектину і кип’ятити ще 5-6 хвилин.
Мармеладну масу слід розмістити в формочки. Для охолодження їх можна помістити в холодильник чи залишити в кімнаті.
Желатиновий мармелад
Для рецепта знадобляться:
- малинові ягоди – 500 грамів;
- желатин в порошку – 20 грамів;
- цукор – пів склянки;
- вода – 100 мілілітрів.
Спочатку желатин необхідно залити водою, а ягоди перетворити в пюре без кісточок. Потім, до малинової маси слід додати цукор та відправити її на плиту. Коли вона закипить, можна до неї вводити желатин, що набряк, а вогонь вимкнути. Маса з загущувачем не повинна закипіти.
Готовий десерт варто розлити в формочки, змащені рослинною олією, та відправити в холодне місце.
Канал «Сімейна кухня» пропонує зварити малиновий мармелад, використавши агар-агар: