Краща гостра приправа зі слив на зиму – смачна заготовка із сливи і спецій до м’яса і не тільки.

Слива – це такий такий плід, з якого крім солодких заготовок виходить і смачна пікантна приправа. Її ще часто називають грузинська приправа – це завдяки тому, що у народів Кавказу з усіх фруктів, в результаті кулінарного чаклунства і об’єднання, здавалося б, не з’єднуваних продуктів, обов’язково виходить смачна гостра приправа до м’яса. Потрібно відзначити, що цей домашній рецепт відмінно підійде і для макаронів, піци і, навіть, для звичайних каш. Зима-то довга, все приїдається, а вона дозволяє внести смакову різноманітність в звичайні і, здавалося б, обридлі страви.

Як приготувати приправу зі слив на зиму.

Зливи

Взяти найстигліші сині сливи і вилущити з них кісточки.

М’якоті повинно вийти близько 800 грам. Скласти половинки в відведену для варіння ємність і додати 200 мл води.

Варимо плоди до сильного їх розм’якшення, після чого необхідно перетерти їх через кухонне сито з нержавіючої сталі.

Сливове пюре знову перекласти в мідний таз і посипати цукром (200 г).

Варимо, постійно помішуючи, щоб цукор-пісок розчинився.

Тепер прийшла черга спецій. Необхідно подрібнити гвоздику – 0,2 г, взяти порошок кориці – 0,2 г і порошок імбиру – 0,1 г. З доданими прянощами приправу варимо ще 5-10 хвилин.

Приготування приправи на цьому завершено. Тепер тільки розкладемо її в баночки і відправимо на стерилізацію на 20 хвилинок, якщо банки по 0,5 літра.

Домашня гостра приправа зі слив, приготована за запропонованим Вам простим рецептом, зберігається зобов’язана в прохолодному місці. Рекомендуємо звернути Вашу увагу і на освітленість – при зберіганні на яскравому світлі заготовка може змінити свій сливовий апетитний колір на непривабливий тьмяний. Відгуки в коментах, як завжди, важливі для нас.