Варення з помідорів з волоськими горіхами: як приготувати – оригінальний рецепт заготовки томатів на зиму.

Смачне помідорне варення не широко поширене, але це не причина відмовитися зробити його на зиму. Пропоную Вам в домашніх умовах приготувати оригінальний рецепт варення. Спробуйте, сподіваюся, що Вам сподобається.

Приступаючи до варіння важливо пам’ятати: томати, використовувані для варення, потрібно вибирати не кислі, а солодкуваті.

І так, нам потрібно мати:

  • середнього розміру стиглі помідори – 2 кг;
  • часточки волоських горіхів – 1-2 жмені (якщо немає горіхів, то можна обійтися і без них, але вийде вже не зовсім те);
  • цукор – 500 гр;
  • води – 4 склянки.

Як приготувати варення з помідорів.

помідори

Ну, про те, що потрібно промити томати, думаю, особливо говорити не варто.

На стороні, протилежної плодоніжці, робимо акуратний отвір тонким, гострим предметом і акуратно вилучаємо насіння.

В отвір опускаємо горіхи, укладаємо заготовку в ємність для варіння варення і заповнюємо її гарячим, приготованим окремо, сиропом.

Через 5 годин ставимо помідори на вогонь і готуємо близько години.

Тепер, наше варення з помідорів можна розфасовувати по приготованих заздалегідь баночках і закрутити.

Зберігаємо заготовку в місці, без доступу прямого сонячного світла.

Ваші домашні, друзі або гості будуть здивовані смаком цього варення. Червоне варення з горіхами – важко здогадатися з чого це зварено. Вони, напевно, захочуть отримати оригінальний рецепт цієї чудової домашньої заготовки з помідорів!