Золотий березовий квас – два рецепти. Як зробити березовий квас з родзинками.

Квас, зроблений з березового соку – це не тільки оригінальний і смачний, а ще і гарний напій золотого відтінку. До того ж, його дуже легко приготувати.

Пропонуємо вам два рецепти, завдяки яким ви зробите відмінний квас, який буде чудово освіжати в літню спеку.

березові сережки
Фото. березові сережки

Як зробити березовий квас

Спосіб перший

Треба взяти ємність, налити в неї березовий сік, додати гілочки меліси та яблучну сушку.

Після цього візьміть цілі зерна ячменю, посмажте, щоб вони стали золотистими, дайте вихолонути та засипте в сік.

Слідкуйте, аби зерна не пересмажилися, інакше квас буде гірчити.

Після цього поставте квас в холод, щоб він настоявся. Для цього вам знадобиться кілька днів.

Варто відзначити, що квас може зберігатися досить довго, при цьому він не втратить свій смак, аромат та корисні властивості.

Золотий квас березовий
Фото. Золотий березовий квас

Спосіб другий

Він досить схожий з першим, але є свої нюанси. Наприклад, яблука треба замінити родзинками – вони теж нададуть квасу потрібну кислинку.

Необхідно взяти скляну ємність, вилити туди 20 літрів свіжого березового соку і додати 0,5 кілограма ячменю, який ви попередньо обсмажили до золотистого кольору. Туди ж додайте родзинки, які ви спочатку промили. Далі ємність треба закрити кришкою і поставити в льох на 10 днів.

Такий квас може зберігатися в прохолодному льоху до 6-ти місяців.

Золотий березовий квас
Фото. Золотий березовий квас

Обирайте той спосіб, який вам подобається та робіть смачний золотий квас з березового соку.