Фарширований перець зібрав своїх прихильників у багатьох родинах. Він жаданий гість на столі у літній день, а зимою ця смачна страва гарно поєднується з унікальними корисними властивостями маринованого перцю, фаршированого овочами. Червоний та жовтий колір вабить і розпалює апетит. Чи знали ви що у тандемі з капустою перець найкраще розкриває свій букет смаку?! Знайдіть час та зробіть домашні заготовки з цього овоча для ласування у холодну пору року!
Інгредієнти: Болгарський перець, Капуста, Корінь петрушки, Лавровий лист, Листя смородини, Морква, Оцет, Селера, Сіль, Чорний перець горошком
Пропонуємо унікальний рецепт перцю, фаршированого капустою, зеленню. Його ще треба заливати запашним розсолом і ви побачите, як ви не прогадали зі створенням такого блюда. Коло знавців цього рецепту розширюється з кожним роком, тому що він зрозумілий як досвідченій господині, так і початківцям.
Як готувати фарширований перець.
Пропорції інгредієнтів довільні. Можете узяти стільки перцю, як ви зазвичай консервуєте його для зими.
Отже, спочатку перець різного кольору, що у вас є, потрібно підготувати до маринування. Перемийте та почистіть плоди від “хвостиків” та насіння. Сполощіть їх зсередини, посипте сіллю у внутрішній частині, переверніть отворами вниз та повиставляйте десь на широкій тарілці. Залиште перець на усю ніч.
Наступного дня треба перекинути свою увагу на а інші овочі. Почистьте та помийте моркву, селеру, капусту, корінь петрушки. Покришіть на кубики і смужки ці складові, пересипте сіллю та хай вони постоять хоча б годинку. Одну морквину зоставте цілою.
Тепер переходимо то перців, які вже трохи промаринувались, постоявши у вашій кухні досить довго. Нафаршируйте кожен пустий плід ароматною, вітамінною сумішшю подрібнених овочів. Одну морквину, що ви залишали цілою, тепер поріжте кружечками. Після наповнення перчин закрийте їх круглими скибками моркви, що додатково були загорнуті в листочки селери.
Наповніть нафаршированим перцем чисті банки. Акуратно кладіть перець отворами вгору.
На верхній шар перцю насипте вишневі або смородинові листочки.
Потім займіться приготуванням маринаду. Кисло-солоний розчин для овочів приготувати легко й недовго.
У місткості з 6-ма літрами води налийте 2 літри оцту, всипте 0,5 кг солі. Поставте на вогонь і чекайте, поки закипить. А потім докиньте лаврове листя та горошини чорного перцю та хай кілька хвилин побулькає. Гарячий маринад виливайте у банки із перцем.
Перші два дні хай банки стоять у кухні. Струшуйте інколи, щоб маринад потрапив у середину плодів. Потім заготовки з перцем накрийте пергаментом, змоченим спиртом. А потім ще й целофаном. Також можна банки закрити щільно харчовою плівкою. Надалі готові заготовки слід зберігати у холодному місці.
Фарширований перець із пікантним та багатим смаком можна ставити на стіл, як самостійну страву. Викладайте до тарілок з тушкованого м’яса чи смаженої риби. Маринований перець буде чудово поєднуватися із будь-яким гарніром: до картоплі, приготованої будь-яким способом. Та ще й до спагеті чи вермішелі, до оригінальних каш, типу кус-кус. Не забудьте приготувати також перець, фарширований м’ясом та рисом. Але для цього вийміть з плодів овочеві шматочки.
Ці кисло-солоні перчики дадуть фору будь-якому овочевому асорті у маринованому вигляді. Різнокольоровий, гостренький маринований перець зі шматочками класичних овочів значно укріпить імунітет вашої родини осінньої та зимної пори року. А прекрасний смак забезпечить добрий настрій за столом.