Малина – це одна з найпопулярніших ягід на території України. Тому всі ми їмо малину, але мало хто знає, наскільки вона корисна та потрібна організму. То ж зараз ми розкажемо про цілющі властивості, корисні елементи та інші речі, які варто знати про малину.
Інгредієнти: Малина
В малині містяться вітаміни груп А, Е, РР, С і В. Саме тому вона добре омолоджує шкіру та широко використовується в косметології.
Малина чудово втамовує спрагу, покращує апетит. Вона має дивовижно приємний аромат та солодкий яскравий смак.
Фото. Ягода малина.
Варто відзначити, що малина дуже широко використовується в народній медицині. До речі, лікувальні властивості мають не тільки ягоди, а і листя. Його заварюють, роблять різноманітні настоянки.
Малина є м’якою та тендітною ягодою, тому її не можна довго зберігати. А збирати треба дуже обережно, аби не пошкодити.
Фото. Малина красива і корисна.
Малина допомагає при лікування розладів нервової системи, шлунково-кишкового тракту, також вона допомагає при радикуліті. А ще рекомендується тим, хто застудився, особливо якщо мова іде про респіраторне захворювання.
Завдяки величезній кількості корисних елементів, що містяться в малині, вона має наступні властивості:
- протизапальні;
- жарознижувальні;
- знеболювальні;
- кровоспинні;
- антитоксичні.
Фото. Малина стигла.
Окрім того, малину можна вважати природнім антидепресантом, адже в ній є багато міді.
Малину можна вживати всім, але не варто їсти занадто багато ягід, бо вони можуть викликати алергійну реакцію.
Що ж стосується застосування, то малину можна використовувати скрізь. Її заготовлюють на зиму у вигляді заморозки, варять варення, джеми, повидло. Також малину можна застосовувати для прикрашання десертів. А ще, її додають в морозиво, коктейлі, роблять з неї смузі.
Тож якщо хочете бути здоровими – обов’язково робіть заготовки на зиму і ласуйте малиною весь рік.