Перцева м’ята – це один з найпопулярніших видів лікарських рослин, які широко використовуються як в лікуванні, так і в кулінарії. М’ята буває як дика, так і домашня. Вона може рости в лісі або ж на дачній чи присадибній ділянці.
Інгредієнти: М'ята
У м’яти є квіти, але вони дуже маленькі, тому не завжди помітні. Квіти мають фіолетовий колір. Коріння м’яти – повзуче та гіллясте.
Є багато видів м’яти, але в їжу найчастіше вживають саме перцеву. Варто відзначити, що м’яту використовують скрізь – навіть в фармакології та косметології.
Ця рослина знімає спазми, тому є чудовим природнім анальгетиком. Також в ній багато ефірної олії, яку використовують під час аромотерапії. Звісно ж, м’яту постійно заварюють у вигляді чаю, бо в ній дуже багато корисних елементів. До речі, м’ята – це дійсно дуже цікава рослина. Бо в різних умовах вона може бадьорити чи заспокоювати, зігрівати чи охолоджувати.
Фото. Лікувальна м’ята.
Але, незважаючи на те, що м’ята неймовірно корисна, її все ж не рекомендують маленьким дітям та жінкам, які годують груддю. Також м’яту не варто вживати людям з низьким тиском, а ще тим, у кого є алергія.
Що ж стосується чоловіків, то їм варто вживати м’яту помірно – не більше 3-4 склянки м’ятного чаю в день.
М’яту можна використовувати як під час приготування десертів, так і м’ясних страв. Вона чудово підкреслює різноманітні смаки і аромати, додаючи унікальну родзинку.
Що ж стосується зберігання, то найкраще ця рослина зберігається в сушеному або замороженому вигляді. Тому завжди робіть такі заготовки і використовуйте м’яту для лікування своїх рідних і покращення смаку страв.