Зелений горошок консервований – як консервувати зелений горошок на зиму.

Консервований зелений горошок заготовлюю вдома за цим рецептом. Він не містить зайвих консервантів і барвників. Додаю його в салати, вживаю як гарнір або добавки в супи. Його абсолютно безпечно давати дітям.

Для домашньої заготовки знадобиться:

  • молодий горошок;
  • розсіл (1 літр води, 1,5 ч.л. солі, 1,5 ч.л. цукру);
  • оцет 6% – по 2 столових ложки на ½ літрову банку.

Як консервувати зелений горошок на зиму в домашніх умовах.

Зелений горошок

Щоб приготувати смачний консервований горошок, відберіть тільки молоді, неушкоджені стручки.

Спочатку необхідно приготувати тару: помиті баночки маленького обсягу опускаємо в киплячий розчин звичайної соди на чверть години. Для 3 літрів води береться 1 чайна ложка. Наліт зі стінок прибирати не потрібно.

Горошок складаємо в емальований посуд, заливаємо водою, щоб трохи покривала горошинки, відправляємо на плиту і варимо протягом чверті години.

Розподіляємо горошок по заготовленим баночкам, залишаючи їх трохи неповними, поливаємо оцтом як сказано в рецепті і заливаємо киплячим розсолом.

Ви можете накрити баночки старовинним способом: плівка + гумка, остудити і відставити в холодильник. В цьому випадку, консервований горошок не призначений для тривалого зберігання та його потрібно з’їсти не пізніше, ніж через 3-4 місяці.

Але краще заготовку герметично закатати, піддавши попередній стерилізації (½ літрові – 10 хвилин) і прибрати на зберігання в темне, прохолодне місце.

Закупорена домашня заготовка з зеленого горошку зберігається протягом року і більше.

Тепер Ви знаєте як консервувати горошок в домашніх умовах і завжди зможете захистити сім’ю від покупної магазинної заготовки з консервантами. З рецепта видно, що консервація горошку не така страшна, як багато людей про це думають.