Сушена картопля про запас – як приготувати сушену картоплю в домашніх умовах.

Сушену картоплю готують найчастіше тоді, коли потрібно взяти з собою багато продуктів, а можливості по переміщенню ваги обмежені. Ось тут і приходить на допомогу сушка продуктів і овочів. Про те, як сушити сухарі всі знають. А чи знаєте Ви як сушити картоплю? Якщо ні, тоді пропонуємо дізнатися як це правильно зробити.

Як приготувати суху картоплю про запас в домашніх умовах.

Домашнє виробництво сушеної картоплі може відбуватися в будь-який час року.

Картопля

Починається цей процес з того, що всі бульби перемиємо кілька разів і відсортуємо за розміром: дрібна картопля – в одну купку, середня – в іншу, велика – в третю.

Беремо приблизно однакові за величиною картоплини і ставимо варити: дрібні – 7-8 хв., великі – 12 хв. Картоплю відварюємо до напівготовності – так буде менше відходів.

Не повністю зварені бульби в шкірці чистимо, нарізаємо тоненькими кружальцями або брусками і сушимо в гарячій духовці з відкритими трохи дверцятами – так швидше випарується рідина.

Висушиться картопля не відразу, потрібно буде зробити кілька підходів. Зазвичай вистачає трьох раз і сушена картопля готова.

Заготівлю розкладаємо по паперовим або полотняним мішечках, можна скляних банках. У шафі на кухні або коморі вона зберігається кілька років.

Така заготовка сушеної картоплі знадобиться туристам і зимовим дачникам. У тривалій подорожі вона буде просто на вагу золота. Адже з 1 кг такої сушеної картоплі вийде 6-8 кг пюре. Готуємо з такої заготовки перші страви і другі, як і зі свіжої картоплі.

Див. також відео: як сушити картоплю в похід або в поїздки.