Свинячий сальтисон домашній в шлунку – рецепт як приготувати сальтисон з печінки в домашніх умовах.

Свинячий сальтисон Ви можете приготувати після забою домашнього кабанчика чи купивши всі необхідні свинячі частини на ринку. Цей м’ясний продукт, якщо в нього покласти абсолютно всі потрібні інгредієнти і повторити вказане в рецепті приготування, вийде дуже смачним.

Як зробити сальтисон зі свинячої печінки і субпродуктів в шлунку.

Візьміть свіже свиняче серце, легені і губи. Все добре зачистіть і вимийте холодною водою. Додайте до цих субпродуктів трохи м’ясних обрізків – вистачить і пів кілограма.

Відваріть підготовлені продукти до напівготовності – можете варити в одній каструлі.

Окремо відваріть печінку, яка готується трохи менше за часом.

Відварені м’ясні продукти наріжте невеликими шматочками розміром 1,5 на 1,5 см.

Нарізані продукти перемішайте, при цьому додайте пів кіло свіжого сала, нарізаного на більш дрібні шматочки.

Цей напівфабрикат зважте на кухонних вагах і на кожен його кілограм додайте солі (10 г), чорного меленого перцю (3 г), насіння кмину (8 г). Перетріть в ступці середню головку часнику і теж додайте її до м’ясної суміші – ще раз все перемішайте.

Ароматним фаршем набийте свинячий шлунок, який попередньо очистіть від слизу за допомогою великої солі і шкребка. Добре вимийте в декількох водах.

Фарширований шлунок зашийте з обох сторін – використовуйте міцну нитку.

Помістіть майбутній свинячий сальтисон у велику каструлю, залийте водою і доведіть її до кипіння. Варимо заготовку 30 хвилин і стежимо, щоб кипіння було помірним.

Гарячий сальтисон помістіть між двома великими обробними дошками і зверху встановіть гніт. В такому стані продукт помістіть в холодне місце на 30 годин.

Свинячий сальтисон в шлунку можна вживати відразу ж після його вистоювання, а можна ще прокоптити.

Сальтисон – відео рецепт: