Березовий сік – це дуже смачний і корисний напій. А ще, з нього можна зробити газовану версію. Вона обов’язково сподобається як дітям, так і дорослим.
Інгредієнти: Березовий сік, Лимонна цедра, Родзинки, Цукор
Ми пропонуємо рецепт, який дозволяє зберегти всі корисні властивості соку та подовжити його термін зберігання до 3-х місяців. Якщо дотримуватися правил зберігання – кислотність і вміст газів будуть збільшуватися. Завдяки цьому напій стане ще смачнішим.
Як приготувати березовий сік з родзинками
Щоб приготувати такий напій, необхідно взяти тільки скляну тару. Її треба добре вимити гарячою водою, а потім налити в ємність сік прямо з берези. Далі додайте цукор в пропорції: 1 чайна ложка цукру на 0,5 літра. Також покладіть дві родзинки і трішки лимонної цедри.
Далі пляшки треба закрити і поставити в теплому приміщені. Газований березовий сік буде готовий через 2 дні.
Такий кислуватий газований напій точно сподобається вашим рідним і друзям. Тому готуйте його в сезон, а потім насолоджуйтеся ще кілька місяців.
Див. також відео: Як приготувати березовий квас