Оригінальні рецепти: консервована полуниця натуральна – велика і червона, як свіжа на зиму

Пропонуємо вам декілька простих рецептів заготовування натуральної полуниці на зиму. Такий чудовий десерт буде чудово смакувати і не втратить своїх корисних властивостей.

Простий рецепт натуральної полуниці

Полуниця натуральна
Фото. Полуниця натуральна

Треба відібрати гарні ягідки без пошкоджень та помити. Далі добре вимити і просушити банку, скласти в неї ягоди. Старайтеся вкладати полуницю обережно, щоб вона зберегла свою цілісність.

Після цього покладіть в банку лимонну кислоту або аспірин. На банку об’ємом 3 літра треба брати 0,5 десертної ложки кислоти або 3 таблетки аспірину.

Після цього візьміть чисту воду, що відстоювалася не менше 6-ти годин, залийте нею полуниці і закатайте. Далі акуратно струсніть тару кілька разів та поставте догори дном. Лишіть заготовку в такому положенні  мінімум на 1 годину. Найкраще потримати полуницю в такому положенні 6 годин, кожні 60 хвилин акуратно перевертаючи банку.

Зберігати таку полуницю треба в прохолодному місці. Її можна їсти як окремий десерт, або класти в компот чи кисіль. Якщо збираєтесь з неї щось варити – додайте в страву цукор.

Велика полуниця, що на смак, як свіжа

Полуниця взимку як свіжа
Фото. Полуниця взимку як свіжа

Візьміть банки, добре вимийте, висушіть на сонці чи в духовці.

Виберіть гарну велику полуницю без пошкоджень, помийте її в прохолодній воді та  складіть в банки. Далі закип’ятіть воду і злийте в банки. Потім закрийте їх кришками, які ви кип’ятили не менше 5-ти хвилин.

Після цього візьміть ємність, розігрійте в ній воду та стерилізуйте банки. Півлітрові треба стерилізувати протягом 8-10-ти хвилин, а літрові – 13-15 хвилин.

Далі швидко закрутіть кришки, переверніть банки догори дном і лишіть охолоджуватися. Така заготовка має зберігатися в приміщенні з максимально прохолодною температурою повітря.

Натуральна солодка полуниця в цукрі

Полуниця натуральна в цукрі
Фото. Полуниця натуральна в цукрі

Ягоди треба посортувати, відібрати гарні і цілі, промити і лишити, щоб вода стекла. Після цього полуницю необхідно вкласти в банку так, щоб вони трохи виднілися з горлечка та засипати ягоди цукром. На півлітрову банку треба брати 200 грамів цукру.

Тепер лишіть банки і почекайте, доки полуниця опуститься нижче горлечка – це означатиме,  що вона пустила сік.

Тим часом стерилізуйте кришки, далі закрийте ними банки та стерилізуйте самі заготовки протягом 8-10-ти хвилин. Після цього можете закочувати кришки.

Таку зготовку треба зберігати в темному прохолодному місці. Якщо на ягоди потрапить сонячне світло – вони втратять свій природний колір.

Смакуйте ці прекрасні зимові десерти та насолоджуйтеся свіжою полуницею в холодні вечори.

консервована полуниця
Фото. Консервована полуниця – оригінальні рецепти