Пропонуємо вам декілька простих рецептів заготовування натуральної полуниці на зиму. Такий чудовий десерт буде чудово смакувати і не втратить своїх корисних властивостей.
Інгредієнти: Вода, Полуниця, Цукор
Зміст
Простий рецепт натуральної полуниці

Треба відібрати гарні ягідки без пошкоджень та помити. Далі добре вимити і просушити банку, скласти в неї ягоди. Старайтеся вкладати полуницю обережно, щоб вона зберегла свою цілісність.
Після цього покладіть в банку лимонну кислоту або аспірин. На банку об’ємом 3 літра треба брати 0,5 десертної ложки кислоти або 3 таблетки аспірину.
Після цього візьміть чисту воду, що відстоювалася не менше 6-ти годин, залийте нею полуниці і закатайте. Далі акуратно струсніть тару кілька разів та поставте догори дном. Лишіть заготовку в такому положенні мінімум на 1 годину. Найкраще потримати полуницю в такому положенні 6 годин, кожні 60 хвилин акуратно перевертаючи банку.
Зберігати таку полуницю треба в прохолодному місці. Її можна їсти як окремий десерт, або класти в компот чи кисіль. Якщо збираєтесь з неї щось варити – додайте в страву цукор.
Велика полуниця, що на смак, як свіжа

Візьміть банки, добре вимийте, висушіть на сонці чи в духовці.
Виберіть гарну велику полуницю без пошкоджень, помийте її в прохолодній воді та складіть в банки. Далі закип’ятіть воду і злийте в банки. Потім закрийте їх кришками, які ви кип’ятили не менше 5-ти хвилин.
Після цього візьміть ємність, розігрійте в ній воду та стерилізуйте банки. Півлітрові треба стерилізувати протягом 8-10-ти хвилин, а літрові – 13-15 хвилин.
Далі швидко закрутіть кришки, переверніть банки догори дном і лишіть охолоджуватися. Така заготовка має зберігатися в приміщенні з максимально прохолодною температурою повітря.
Натуральна солодка полуниця в цукрі

Ягоди треба посортувати, відібрати гарні і цілі, промити і лишити, щоб вода стекла. Після цього полуницю необхідно вкласти в банку так, щоб вони трохи виднілися з горлечка та засипати ягоди цукром. На півлітрову банку треба брати 200 грамів цукру.
Тепер лишіть банки і почекайте, доки полуниця опуститься нижче горлечка – це означатиме, що вона пустила сік.
Тим часом стерилізуйте кришки, далі закрийте ними банки та стерилізуйте самі заготовки протягом 8-10-ти хвилин. Після цього можете закочувати кришки.
Таку зготовку треба зберігати в темному прохолодному місці. Якщо на ягоди потрапить сонячне світло – вони втратять свій природний колір.
Смакуйте ці прекрасні зимові десерти та насолоджуйтеся свіжою полуницею в холодні вечори.