Пюре з груш: найкраща добірка рецептів домашнього грушевого пюре

Груші ідеально підходять для першого прикорму. Вони є гіпоалергенними, хоча іноді можуть викликати надмірне газоутворення у немовлят. Дорослі, також не можуть не насолоджуватись таким ніжним десертом. Рецепти, що представлені в цій добірці, допоможуть господиням порадувати ласунів будь-якого віку.

Вибираємо груші для пюре

Дорослі можуть їсти пюре, приготовлене з груш будь-якого сорту. Головне, щоб вони були максимально спілими. Якщо груші не дуже солодкі, то до десерту можна додати цукру.

Готуючи з груш прикорм для немовляти, необхідно скрупульозніше вибирати фрукти. Варто знати, що плоди із зеленою шкіркою можуть викликати алергію. Краще обирати дозрілі груші з соковитим і ніжним м’якушем сортів Вільямс, Коміс і Конференція.

Крім того, шкірка плодів не повинна бути пошкоджена різними вм’ятинами, слідами гнилі або червоточини.

Пюре з груш

Пюре з груш для першого прикорму

З запечених плодів

Для початку, груші слід ретельно помити, розрізати навпіл та видалити з кожної серединку з зернятами. Шкірку з фруктів знімати не треба. Розігрівши духовку до 180 градусів, в неї слід відправити плоди на 15 хвилин. Цього часу вистачить, щоб м’якуш став повністю м’яким і тоді його легко можна буде відокремити від шкірки чайною ложкою.

Для запікання груш можна також скористатися мікрохвильовкою, ввімкнувши її на максимальну потужність на 3 хвилини. Це значно скоротить час приготування (аж в 5 разів)!

Розм’якшений м’якуш слід перетерти через сито або перебити в блендері до однорідного стану. Дуже густе можна розбавити чистою кип’яченою водою.

Пюре з груш

З відварених фруктів

Насамперед, груші необхідно старанно помити під краном, почистити, розрізати навпіл та видалити серединки з насінням. Потім, кожну половинку слід нарізати на невеликі кубики чи смужки. Після цього фруктову нарізку треба поставити в каструлю та долити до неї трохи води. Варитися маса повинна під щільно закритою кришкою на середньому вогні 10 хвилин. Потім, зварені шматочки груш слід перетерти до однорідного стану. Відвар виливати не варто. З нього можна приготувати смачний вітамінний компот або кисіль.

Пюре з груш

З натуральним яблучним соком

Цей рецепт відрізняється від попереднього лише тим, що груші потрібно готувати не на воді, а у свіжовичавленому соку з яблук. Таким пюре можна підгодовувати малюка, дещо пізніше, а не в перші пів року його життя.

Як приготувати дитяче грушеве пюре без теплової обробки, можна переглянути на відео, що приготував канал «Голдер Електронікс»:

Грушеве пюре на зиму в банках

Натуральне пюре на зиму

Додавати до такої заготівлі цукор або лимонну кислоту не потрібно.

Фрукти слід проварити та перебити в блендері. Масу, що утворилася треба знову відправити на плиту на 10 хвилин. За цей час можна зайнятися стерилізацією тари. Пюре, ще гарячим, треба розмістити в баночки та закрутити стерильними кришками (але герметично закупорювати тару необхідно лише після 20 хвилин стерилізації їх на водяній бані).

Пюре з груш

Пюре з цукром і лимонною кислотою

  • 1 кілограм груш;
  • 250 грамів цукрового піску;
  • 2 столові ложки води;
  • третину десертної ложки лимонної кислоти.

Шматочки очищених груш слід помістити в посудину з товстими стінками. До них необхідно долити води, а потім відправити тушкувати під кришкою 15 хвилин.

Розм’якшені груші потрібно подрібнити до однорідного стану, а після додати до неї цукровий пісок і лимонну кислоту. Перед тим, як фасувати пюре по банках, його слід відправити на вогонь на 5 хвилин. Потім, тару треба щільно закрутити кришками, накрити чимось теплим та залишити охолоджуватись на 24 години.

Грушеве пюре з молоком

  • півтора кілограма груш;
  • півтора літра молока (3,5% жирності);
  • півтора кілограма цукрового піску;
  • 50 мілілітрів води;
  • 5 грамів соди.

Пюре з груш

Спочатку, очищені груші слід нарізати довільним чином, залити водою і поставити на вогонь на 60 хвилин. Коли фруктова маса закипить до неї необхідно додати цукор (за рецептом) і продовжувати її варити. Коли груші приготуються можна додавати соду та молоко. На сильному вогні суміш повинна закипіти, після чого плиту варто ввімкнути на мінімальну позначку нагріву. Варитися майбутнє пюре повинно 3 години.

Коли пройде зазначений час, масу необхідно перебити в блендері, в результаті, вона має нагадувати крем. Отримане пюре варто ще декілька хвилин прогріти на плиті, і відразу ж після цього, фасувати в стерильну скляну тару. Перед тим, як відправити заготівлю зберігатися її слід остудити в кімнаті під чимось теплим.

Смак пюре, приготованого за цим рецептом, нагадує смак згущеного молока, та має чітко виражений грушевий аромат.

Julia Niko пропонує переглянути відео, де розповідається про те. як приготувати яблучно-грушеве пюре в мультиварці на пару:

Як заморозити пюре

Для того щоб пюре не консервувати, його можна заморозити. В такий десерт не потрібно додавати лимонну кислоту (консервант) та можна зменшити кількість цукру, або й зовсім його не використовувати.

Заморожувати пюре найкраще невеликими порціями. Для цього дуже добре підійдуть маленькі контейнери (150-200 грамів). Формочки, в яких буде заморожуватися дитяче пюре, необхідно завчасно облити окропом. Пюре для прикорму краще відправляти в морозильну камеру в формах із силікону, що призначені для приготування льоду.

Пюре з груш