Пюре з бананів: варіанти приготування десерту, прикорму для дитини і заготовки бананового пюре на зиму

Пюре з бананів: варіанти приготування десерту, прикорму для дитини і заготовки бананового пюре на зиму

Банани всім доступний фрукт, який завоював наші серця і серця наших дітей. Ніжна консистенція м’якоті припадає до смаку як немовлятам, так і дорослим. Сьогодні ми поговоримо про різні варіанти приготування бананового пюре.

Які банани використовувати

Сорт бананів і їх розмір абсолютно не впливає на кінцевий результат. Бананове пюре вийде ніжним і смачним. Важливо, при виборі фруктів звертати увагу на їх якість і стиглість.

Для приготування страв дитячого харчування найкраще брати банани трохи недостиглі, без темних цяток на шкірці. Навіть допустимо використовувати плоди ледь зелені біля плодоніжки. М’якоть таких бананів щільна, без потемнінь.

Якщо банани відбираються для заготівлі про запас, то тут можна використовувати плоди з темної шкіркою, без видимих пошкоджень м’якоті. Коричневі місця обов’язково зрізаються.

Пюре з бананів

Як приготувати смачний десерт з бананів

Зв’язку бананів (4-5 штук) очистити. М’якоть всіх плодів нарізати кружальцями товщиною 6-7 міліметрів. Частину бананових кілець (6-8 штук) залишити для прикраси, інші пробити до однорідності блендером. В отримане пюре додати 1 столову ложку меду і сік одного лимона. Збити пюре ще протягом 30 секунд.

На сухій сковороді обсмажити 2 столові ложки очищеного фундука. Охолоджені ядра подрібнити блендером в крихту.

Пюре з бананів

Решту кружалець бананів обсмажити на сковороді до зарум’янювання з двох сторін.

Готове пюре викласти в креманки з широким горлом. Зверху увіткнути кілька кружалець обсмажених бананів, і посипати десерт подрібненими горіхами.

Канал «Рецепти Cook Note» представляє вашій увазі ще одне десертне блюдо з бананів

Пюре з бананів для дітей

Простий рецепт без добавок

Стиглі банани чистять від шкірки і перетирають їх до однорідності. Для цієї маніпуляції можна використовувати дрібну тертку, сито, кухонний комбайн або блендер.

З додаванням води

Якщо дитина зовсім маленький і сприймає прикорм тільки дуже рідкої консистенції, то бананове пюре розбавляють необхідною кількістю теплої кип’яченої води.

Починати давати пюре з бананів дитині найкраще з проварених фруктів. Для цього шматочки бананової м’якоті попередньо проварюють в невеликій кількості води протягом 7-8 хвилин. На один середній плід буде достатньо 50 мілілітрів рідини. Потім відварені часточки пюрирують до однорідності і остуджують перед подачею до прийнятної температури.

Пюре з бананів

З додаванням молока

З року дитині розбавляти бананове пюре можна кип’яченим молоком. Для цього з відварених бананів зливають зайву рідину, а замість неї додають гаряче кип’ячене молоко. Масу подрібнюють блендером або виделкою і подають до столу.

З додаванням соку

Якщо у дитини немає алергії на цитрусові, то розбавити дитяче бананове пюре можна свіжовичавленим апельсиновим соком. При цьому бананову м’якоть можна використовувати як сиру, так і проварену.

Пюре з бананів

З запечених бананів

Два банана в шкірці добре промивають проточною водою. Невелику жаростійку миску застеляють фольгою або пекарським папером. Фрукти в шкірці викладають в ємність для запікання. Тримають банани в попередньо розігрітій до 120 градусів духовці протягом півгодини. Після цього фрукти виймають і чистять. Робити це краще над мискою, в якій надалі будете пюрирувати м’якоть, щоб максимально зберегти сік, що утворився. Він дуже смачний і ароматний. Також сік можна злити і з ємності для запікання.

Потім до бананової м’якоті додають 100 мілілітрів води і перетирають фрукти до стану пюре.

Готовий прикорм доводять до кипіння на середньому вогні і остуджують до температури 37-38 градусів.

Пюре з бананів

Пюре з бананів з яблуками на зиму

Бананове пюре можна заготовити про запас. Для цього беруть один кілограм бананів і два стиглих яблука. Найкраще використовувати кислі сорти яблук, наприклад, сорт «Антонівка».

Яблука і банани очищають від шкірки і нарізають довільним чином. Нарізку подрібнюють до стану пюре блендером або кухонним комбайном. Також фрукти можна натерти на дрібній тертці, але в даному випадку готова страва буде з крупинками.

Пюре з бананів

У подрібнену бананово-яблучну масу додають два двохсотграмових склянки води і три склянки цукру того ж обсягу. Також у фруктове пюре вливають сік двох лимонів. Пюре відправляють на вогонь на 30 хвилин.

Поки пюре вариться, з нього кілька разів знімають піну. Готовий гарячий банановий десерт розливають по стерильним баночках і щільно закупорюють прокип’яченими кришками.

Зберігають таку заготовку протягом року в будь-якому темному і прохолодному місці.