Незвичайний рецепт маринаду для сливи Мірабель – як маринувати сливи просто.

Мірабель – маленькі, круглі або трохи овальні, солодкі, нерідко з кислуватим присмаком, сливи. Ці жовті сливи, у яких, звернена до сонця сторона, часто буває насиченого червоного кольору – джерело вітамінів. Ягоди Мірабель виведуть з організму токсини і зміцнять нервову систему. Смак у них дуже приємний. Сорт сливи Мірабель для домашніх заготовок вважають одним з кращих.

Упоратися з приготуванням таких чудових маринованих слив в домашніх умовах можна дуже швидко. Головна тонкість в цій заготовці – незвичайний рецепт маринаду.

Зливи Мірабель

Міцні і зрілі сливи вимийте, наколіть дерев’яною зубочисткою або чимось іншим гострим.

Складіть в баночку шарами, перемежовуючи їх сумішшю цукру і кориці. На 1,6 кг ягід: 15 г товченої кориці, 600 г цукру.

Залийте до верху розчином винного оцту.

Накрийте тришаровим, вологим пергаментом, зав’яжіть, поставте в миску з теплою водою. Повільно кип’ятіть 1 годину.

Близько двох тижнів банку перетрушуйте, щоб плоди осіли.

Незвичайний рецепт маринаду перетворює сливу Мірабель в чудовий гарнір до м’яса. Ще її використовують і для приготування різноманітних соусів. Поява в зимовому раціоні такої маринованої сливи, обов’язково сприятливо відіб’ється на Вашому здоров’ї і зовнішності. Відгуки про рецепт, як маринувати сливи Мірабель, в коментарях вітаються!