Щоб зробити смачне повидло зі слив, приготуйте плоди, які досягли найвищого ступеня стиглості. Видаліть підгнилі і уражені частини. Кількість цукру, що додається при варінні заготовки, повністю залежить від ваших смакових пристрастей, цукристості і сорту слив.
Наведене в рецепті співвідношення підходить для слив середньо солодких:
- слива – 3 кг;
- вода – 2,5-3 склянки;
- цукровий пісок – 2 склянки.
Приготування повидла.
Промити сливи, видалити з них кісточки і проварити у воді не більше 5-ти хвилин.
Остудити і протерти крізь сито.
Викласти заготовку в ємність для варіння, довести до кипіння, хвилин через 10 додати цукор.
Після цього, на повільному вогні, готуємо варення ще хвилин 15-20.
Тепер розливаємо сливове повидло в чисті, стерилізовані банки, закручуємо і охолоджуємо.
Зберігається повидло зі слив і в звичайній квартирі, але краще, якщо у Вас для цих цілей буде темне і прохолодне місце.
Сливове повидло – це відмінний десерт для всієї родини в будь-який сезон! Якщо знаєш як варити повидло зі слив на зиму, то взимку його хоч на хліб масти, хоч пироги печи. Одним словом, чудова і смачна домашня заготовка.