Повидло з слив – як варити сливове повидло на зиму.

Щоб зробити смачне повидло зі слив, приготуйте плоди, які досягли найвищого ступеня стиглості. Видаліть підгнилі і уражені частини. Кількість цукру, що додається при варінні заготовки, повністю залежить від ваших смакових пристрастей, цукристості і сорту слив.

Наведене в рецепті співвідношення підходить для слив середньо солодких:

  • слива – 3 кг;
  • вода – 2,5-3 склянки;
  • цукровий пісок – 2 склянки.

Приготування повидла.

Зливи

Промити сливи, видалити з них кісточки і проварити у воді не більше 5-ти хвилин.

Остудити і протерти крізь сито.

Викласти заготовку в ємність для варіння, довести до кипіння, хвилин через 10 додати цукор.

Після цього, на повільному вогні, готуємо варення ще хвилин 15-20.

Тепер розливаємо сливове повидло в чисті, стерилізовані банки, закручуємо і охолоджуємо.

Зберігається повидло зі слив і в звичайній квартирі, але краще, якщо у Вас для цих цілей буде темне і прохолодне місце.

Сливове повидло – це відмінний десерт для всієї родини в будь-який сезон! Якщо знаєш як варити повидло зі слив на зиму, то взимку його хоч на хліб масти, хоч пироги печи. Одним словом, чудова і смачна домашня заготовка.