Мармелад з соку: рецепти приготування мармеладу з домашнього і пакетованого соку

Мармелад – це дуже смачний десерт, який може бути ще і корисним, якщо він приготований з натурального соку. Тому зараз ми з вами поділимося кількома рецептами, які допоможуть дуже швидко приготувати цей смачнючий рецепт.

Зміст

Як правильно обрати загущувач для мармеладу

Є різні види речовин, які можна використовувати для загущування мармеладу. Найчастіше, люди використовують усім відомий та доступний желатин. Але замість нього можна взяти і агар-агар або пектин. Останні мають властивості, які в десять разів перевищують властивості желатину.

Мармелад з соку

Мармелад з соку

Для того, щоб зробити натуральний сік, використовують свіжі або заморожені ягоди. Варто відзначити, що сік може вийти надто концентрованим, тому його рекомендують розбавити водою, аби смак мармеладу не вийшов занадто насиченим та різким.

Якщо немає можливості зробити сік власноруч, можна скористатися і магазинним. Правда, мармелад вже не буде таким корисним, як той, що був зроблений з натуральних інгредієнтів.

Мармелад з соку

Рецепт желатинового мармеладу

Це дуже швидкий рецепт, тому приготування займає лишень 10-15 хвилин.

Отже, треба взяти:

  • сік (будь-який) – 1 літр;
  • желатин – 5 столових ложок( кількість вирахувана з розрахунку: 1 ложка на 200 грам соку)
  • цукор – 2 столові ложки (кількість може варіюватися, в залежності від ваших смаків).

Желатин треба залити склянкою соку та почекати 5-7 хвилин. Якщо в інструкції на пакеті вказано більше часу – треба дотримуватися інструкції.

Мармелад з соку

Доки желатин розбухає, в сік додаємо цукор та розводимо. (Якщо сік магазинний, то він і так достатньо поцукрований). Сік виливаємо в каструлю, ставимо на вогонь та чекаємо, щоб цукор розтанув.

Потім додаємо желатин і уважно слідкуємо, аби рідина не закипіла, бо кип’ятити желатин категорично заборонено. Як тільки рідина почне закипати – її зразу треба зняти з вогню, дати трохи вистигнути та розлити по формам. Силіконові формочки треба змастити рослинною олією, а велике деко просто викласти пергаментом.

Мармелад з соку

В цьому відео можна ознайомитися з ще одним рецептом приготування на желатині мармеладу з лимонного та апельсинового соку.

Мармелад з агар-агаром

Пропонуємо ще один смачний та швидкий рецепт приготування мармеладу. Для нього вам знадобиться:

  • сік пакетований – 500 мілілітрів;
  • агар-агар – 1 столова ложка;
  • цукор – 2,5 столових ложки.

Це один з найпростіших рецептів, тому ним можна скористатися, коли несподівано прийшли гості і хочеться порадувати їх чимось смачненьким.

Треба з’єднати всі інгредієнти, поставити на вогонь. Після того як цукор розчиниться, кип’ятити 5 хвилин. Потім розлити по формах та відправити на півгодини в холодильник.

Мармелад з соку

До речі, мармелад може добре застигати і при кімнатній температурі, але в холодильній камері він затвердне швидше.

Мармелад з соку

Мармелад з пектином

Варто відзначити, що пектин – це продукт, який є неймовірно корисним для будь-якого організму, тому такий мармелад обов’язково варто готувати для діточок.

Треба взяти:

  • сік – 500 мл;
  • цукор – 1 склянка;
  • пектин – 3 столових ложки.

2 ложки цукру треба змішати з пектином, все інше висипати в сік. Каструлю з рідиною ставимо на вогонь і кип’ятимо, доки цукор повністю не розчиниться. Потім треба додати пектин, зняти з плити почекати 15 хвилин (цього часу вистачить, щоб порошок набряк), а потім проварити розчин ще 5-7 хвилин.

Після цього мармелад треба трохи охолодити та розлити по формах.

Щоб мармелад ще краще смакував, його рекомендують присипати цукровою пудрою.

Мармелад з соку