Сушений гарбуз в електросушарці на зиму – як сушити гарбуз в електросушарці, покроковий рецепт з фото

Сушений гарбуз – це дуже смачно і корисно. Тому якщо хочеться зробити на зиму якусь легку в приготуванні та цікаву заготовку, можна використати саме гарбуз. Цей дешевий і смачний овоч у сушеному вигляді стане справжнім помічником в приготуванні чудових страв.

Отже, як можна висушити гарбуз, аби отримати смачну  і корисну заготовку, яку можна їсти всю зиму.

Як висушити гарбуз в електросушарці

Для початку необхідно розрізати плід міцним ножом на дві половинки. Потім порізати їх на скибочки шириною в 2-3 сантиметри. Останній етап нарізки – вирізати м’якоть і порізати її кубиками розміром сантиметр на сантиметр. Гарбуз не треба ошпарювати чи бланшувати, він і так чудово висохне сам.

Сушена гарбуз в електросушарці

Гарбуз треба розкласти в один шар на деко електросушарки, ввімкнути її на максимальну температуру та чекати близько 12-ти годин. Час сушіння залежить від того, наскільки твердий та міцний гарбуз. В процесі сушіння гарбуз треба час від часу перевертати, перемішувати, міняти деко місцями. Тоді шматочки не злипнуться.

Сушена гарбуз в електросушарці

Коли гарбуз буде готовий, його треба швидко спакувати в герметичні пакети або контейнери. Річ у тім, що коли гарбуз вбирає навколишнє повітря, він може швидко зіпсуватися. Тому необхідно тримати його герметично запакованим.

Сушена гарбуз в електросушарці

Сушена гарбуз в електросушарці

Сушена гарбуз в електросушарці

Гарбуз – це дуже корисний овоч, який можна додавати до будь-яких страв, роблячи їх набагато смачнішими, ароматнішими та неймовірно корисними.

Сушена гарбуз в електросушарці