Сушений гарбуз – це дуже смачно і корисно. Тому якщо хочеться зробити на зиму якусь легку в приготуванні та цікаву заготовку, можна використати саме гарбуз. Цей дешевий і смачний овоч у сушеному вигляді стане справжнім помічником в приготуванні чудових страв.
Інгредієнти: Гарбуз
Отже, як можна висушити гарбуз, аби отримати смачну і корисну заготовку, яку можна їсти всю зиму.
Як висушити гарбуз в електросушарці
Для початку необхідно розрізати плід міцним ножом на дві половинки. Потім порізати їх на скибочки шириною в 2-3 сантиметри. Останній етап нарізки – вирізати м’якоть і порізати її кубиками розміром сантиметр на сантиметр. Гарбуз не треба ошпарювати чи бланшувати, він і так чудово висохне сам.
Гарбуз треба розкласти в один шар на деко електросушарки, ввімкнути її на максимальну температуру та чекати близько 12-ти годин. Час сушіння залежить від того, наскільки твердий та міцний гарбуз. В процесі сушіння гарбуз треба час від часу перевертати, перемішувати, міняти деко місцями. Тоді шматочки не злипнуться.
Коли гарбуз буде готовий, його треба швидко спакувати в герметичні пакети або контейнери. Річ у тім, що коли гарбуз вбирає навколишнє повітря, він може швидко зіпсуватися. Тому необхідно тримати його герметично запакованим.
Гарбуз – це дуже корисний овоч, який можна додавати до будь-яких страв, роблячи їх набагато смачнішими, ароматнішими та неймовірно корисними.