Приготувати желе з малини в домашніх умовах дуже легко. Якщо Ви освоїте цей рецепт, то смачний і красивий малиновий десерт всю зиму буде у Вас під рукою.
Інгредієнти: Вода, Малина, Цукор
Починаємо готувати малинове желе – дуже смачне і гарне солодке блюдо і десерт.
Інгредієнти: 1 кг малини, 1 кг цукру, 1 склянка води.
Як приготувати желе з малини
Для цього рецепта підійде малина навіть відбракована для варення. Чисту малину залити водою прокип’ятити 2 хвилини, процідити через марлю.
В отриманий сік додати цукор і кип’ятити на слабкому вогні ще 40 хвилин. Зняти піну шумівкою.
Для проби, 2 столові ложки желе помістити в тарілку, якщо за 10 хвилин воно застигне – страва готова.
Готове желе розлити в гарячі банки. Краще щоб обсяг банок був не більше півлітра. Залишити до повного застигання. Поверх малинового желе утворюється захисна плівка. Закатати, прибрати в прохолодну комору або підвал.
Домашнє малинове желе – смачне і гарне, завжди зможете використовувати як начинку до випічки або мазати на бутерброди до чаю.