У ягодах порічки багато пектину і з неї легко виходить натуральне і красиве прозоре желе з червоної смородини.
Інгредієнти: Цукор, Червона смородина
Пропонуємо дуже простий рецепт желе без додавання желатину.
Щоб приготувати ягідне желе потрібно мати: для 1 склянки соку з ягод 1,5 стакана цукру.
Як приготувати прозоре желе з червоної смородини
Чисті ягоди порічкі віджати – виділити сік.
Потім його нагріти, додати цукор і повністю його розчинити.
Желе розмістити в невеликі банки. Краще якщо це будуть банки з 0,5 літра.
Закрити поліетиленовими кришками або пергаментом. Зберігати в підвалі.
Прозоре домашнє желе з червоної смородини на зиму готове. Зберігши рецепт, Ви в будь-який час зможете згадати як приготувати желе з ягід в домашніх умовах.
Желе з порічок – готовий смачний десерт. При подачі можна доповнити ягодами, вершками або бісквітом. А можна і просто на свіжий хліб намазати …