Солодкий натуральний мармелад з агрусу. Простий рецепт як зробити мармелад в домашніх умовах.

Купити натуральний мармелад, який не містить безлічі хімічних добавок, практично, неможливо. Приготувавши солодкі ласощі – мармелад з агрусу, за цим рецептом, ви, без побоювання, зможете давати його навіть дітям.

Пектин, що міститься в ягодах, робить агрус відмінною «сировиною» для мармеладу. Та й колір, солодкий і смачний, натуральний мармелад з агрусу може міняти. Адже, з чого роблять домашній мармелад, такий і колір буде. А ягоди агрусу мають майже всю палітру кольорів: білий, і зелений, і жовтий, і червоний, і навіть чорний.

Агрус для мармеладу
Картинка – Агрус для мармеладу

Щоб приготувати домашній мармелад з агрусу Вам знадобиться:

  • агрус , 1 кг.
  • цукор, 550 гр.
  • емальована форма.

Як зробити мармелад з агрусу в домашніх умовах.

Ягоди складаємо в каструльку, доливаємо на дно невелику кількість води, накриваємо кришкою і розварюємо до м’якості.

Потім, протираємо масу через сито, отримане пюре знову ставимо на вогонь і готуємо, поки воно не зменшиться вдвічі.

Потім, потроху засипаємо цукор і готуємо на мінімальному вогні.

Форму змочуюємо водою, викладаємо в неї пюре. Коли воно повністю застигне, розрізаємо на шматочки, присипаємо їх цукром і подаємо.

Натуральний мармелад з агрусу
Фото. Натуральний мармелад з агрусу

Корисні і смачні ласощі до чаю готові!

Домашній мармелад з агрусу
Фото. Домашній мармелад з агрусу

Якщо потрібно зберігати мармелад з агрусу на зиму, то слід упакувати його в картонні коробки, перекласти пергаментом і відставити в прохолодне місце.