Ягідне желе з агрусу. Як приготувати желе з агрусу на зиму.

Смачне домашнє желе з агрусу готувати необхідно в емальованому посуді, а використовувати тільки недостиглі ягоди. Як відомо, ягоди агрусу містять дуже велику кількість пектину, тому, натуральне желе з ягід вийде легко і просто.

Щільне і красиве, смачне кисло-солодке желе не залишить байдужим жодного ласуна.

Щоб приготувати желе в домашніх умовах Вам знадобиться:

– агрусовий сік, 1 літр

– цукор, 700 гр.

Приготування желе з агрусу на зиму.

Відварюємо ягоди до м’якості, проціджуємо, даємо настоятися.

Потім зливаємо сік і уварюємо поки об’єм не зменшиться в 2 рази. Не забуваємо прибирати пінку.

Засипаємо цукор, варимо на мінімальному вогні до готовності. Розливаємо по банках і закочуємо.

Смачне желе з агрусу
Фото. Смачне желе з агрусу на зиму

Таким чином, корисне ягідне желе з агрусу готове. А технологію, як приготувати желе з агрусу на зиму в домашніх умовах, тепер, можна використовувати щороку.

Смачне желе з агрусу
Фото. Смачне желе з агрусу на зиму

Ідеальне місце для зберігання заготовки повинно бути темним, сухим і прохолодним. Відкрите желе зберігаємо в холодильнику.