Домашня пастила з дині, абрикос і малини

На диво не смачна, але ароматна диня, стала натхненником на створення представленого тут рецепта пастили. Викинути було шкода і прийшла ідея переробити її в пастилу, додавши інші фрукти. Малина була тільки заморожена, але це ніяк не вплинуло ні на якість, ні на отриманий колір готового листа смачних східних ласощів.

Дуже приємно, що зусиль взагалі знадобилося мінімум. Просто треба було прибирати сік, що виділяється, та розмазати отриману масу по листу силікону. Все інше зробило сонце. На повний цикл приготування знадобилося 3 дні. Рецепт приготування пастили супроводжую покроково відзнятими фото, що краще допоможе зрозуміти приготування.

Домашня пастила з дині, абрикос і малини

Для отримання листа пастили, розміром з половину стандартного деко потрібно:

  • 300 гр дині;
  • 100 гр малини;
  • 70 гр абрикос.

Як зробити домашню пастилу з дині, абрикосів і малини

У скляну ємність насипаємо всі фрукти.

Домашня пастила з дині, абрикос і малини

Абрикоси чистимо від кісточок. Ясна річ, що вимити і просушити фруктові компоненти перед варінням обов’язково.

Починаємо на слабкому вогні варити всі наші інгредієнти.

Домашня пастила з дині, абрикос і малини

Обов’язково почне виділятися сік. Його слід поступово прибирати. Регулярне помішування суміші – гарантія того, що фруктовий сік не пригорить до ємності і не зіпсує весь смак.

Для отримання більш однорідної маси можна перебити її в комбайні або на блендері.

Домашня пастила з дині, абрикос і малини

Коли маса вже нагадує густе повидло, намазуємо її на лист силікону або пергаменту.

Домашня пастила з дині, абрикос і малини

Ставимо на сонці сушитися, але робимо так, щоб будь-яка живність, котрій захочеться поласувати солоденьким, не змогла мати доступ до нашого, поки що густому повидла. Для цього можна знайти ящик для фруктів з дірочками з боків, поставити на низ лист з нашим застигаючим повидлом, накрити з усіх боків сіткою або марлею. Якщо немає сонця, то можна сушити в духовці при низькій температурі (50-60 градусів) або в спеціальній електричної сушарці.

За три дні з цим густим повидлом станеться диво – воно перетворитися в гладкий тонкий лист пастили.

Домашня пастила з дині, абрикос і малини

Розрізаємо його і скручуємо.

Домашня пастила з дині, абрикос і малини

Для кращого збереження протягом зими, слід пересипати листи цукром і закатати в стерильні банки.