Кров’яна ковбаса зазвичай не піддається консервації – заготівля призначена для вживання її в свіжому вигляді. Консервація ж призводить до швидкого псування ковбаси, так як разом з фаршем доводиться закочувати і кишкову оболонку, яка не витримує тривалого зберігання.
Інгредієнти: Кров, Сіль, Спеції
Якщо ж так вийшло і фаршу для кров’яної ковбаси у Вас багато, то краще в банках консервувати не наповнені фаршем кишки, а чистий кров’яний фарш. Він зазвичай складається з крові, сала, будь-якої каші або м’яса і спецій – різні рецепти припускають і різний склад ковбаси.
Заповнені фаршем банки стерилізують досить тривалий час. Банки об’ємом в 1 літр – 2 години, об’ємом в 2 літри – 3,5 години.
Кров’яна ковбаса, консервована в банках у вигляді фаршу, зберігається не дуже тривалий період, але все ж довше, ніж звичайна ковбаса. Використовується взимку як паштет. Таку кров’янку без кишок необхідно вжити протягом чотирьох-п’яти днів після відкриття банки.