Напевно, кожен хоча б раз у житті пробував бочкові помідори. Якщо це так, напевно, ви пам’ятаєте їх дуже приємний гостро-кислий смак і неймовірний аромат. Бочкові помідори за смаком істотно відрізняються від звичайних, заквашених в відрі. Як їх правильно засолити, ми зараз розглянемо. Продовжувати читання Як солити помідори в бочці на зиму – простий рецепт
Інгредієнт для заготовки на зиму: Спеції
Як засолити тріску – два простих рецепти
На відміну від печінки, м’ясо тріски зовсім не жирне і цілком підходить для дієтичного харчування. Наші господині звикли купувати заморожене або охолоджене філе тріски і, зазвичай, його використовують для смаження. Смажена тріска, безумовно, дуже смачна, але солона тріска набагато корисніша. Розглянемо два основних рецепти смачного засолу тріски. Продовжувати читання Як засолити тріску – два простих рецепти
Як солити гриби бички в банках: солимо валуї гарячим і холодним способом
З численної родини сироїжкові потрібно особливо виділити гриби валуї (бичок, кулачок, кульбік, соплівік). Як бачите, у різних місцевостях у них є своя назва. Назв у гриба багато, як і рецептів його засолювання. Гриб бичок або валуй вважається умовно-їстівним, тому, слід суворо дотримуватися рецептури приготування. Продовжувати читання Як солити гриби бички в банках: солимо валуї гарячим і холодним способом
Як засолити товстолобика на зиму – оселедцевий посол
М’ясо товстолобиків дуже ніжне і жирне. Це єдиний з представників річкової фауни, чий жир по своїй живильній цінності можна порівняти з жиром морської риби. У наших річках зустрічаються товстолобики вагою від 1 кг і до 50 кг. Це досить великі особини і в кулінарії є маса рецептів для приготування товстолобика. Зокрема, розглянемо як солити товстолобика і навіщо? Продовжувати читання Як засолити товстолобика на зиму – оселедцевий посол
Як засолити маслюки на зиму гарячим способом
Маслюки відносять до другої категорії грибів, а шкода. Молоденькі маслюки дуже смачні в будь-якому вигляді і є найсмачнішою закускою у маринованому чи солоному вигляді. Як солити маслюки на зиму смачно та правильно ми зараз і розглянемо. Продовжувати читання Як засолити маслюки на зиму гарячим способом
Як засолити грузді гарячим способом в банках
Найскладніше в засолюванні груздів – це відмити їх від лісового сміття. Капелюшок груздів має воронкоподібну форму і в цій воронці накопичується сухе листя, пісок та інше сміття. Однак, грузді занадто смачні і це змушує змиритися з роботою по очищенню грибів. Продовжувати читання Як засолити грузді гарячим способом в банках
Як засолити патисони на зиму в банках
Патисони відносяться до сімейства гарбузових, як і кабачки. Патисони відрізняються незвичайною формою і є прикрасою самі по собі. Великі патисони використовують як кошики, для фарширування м’ясом та овочами. Молоді патисоньчики можна маринувати або засолювати. Продовжувати читання Як засолити патисони на зиму в банках
Як солити гливи гарячим способом
Гливи – одні з небагатьох грибів, які культивуються і вирощуються в промислових масштабах. За харчовою цінністю гливи можуть зрівнятися з м’ясо-молочними продуктами і, при цьому, мають властивості, що розщеплюють холестерин. Продовжувати читання Як солити гливи гарячим способом
Як солити підберезники на зиму сухим гарячим способом
Всього існує близько 40 різновидів підберезовиків. Назв цей гриб теж має декілька: підберезовик, підберезник, березник, березовик, бабка темна, козарик. Відрізняються гриби в основному кольором капелюшка, але смак у них незмінно чудовий. Рецептів заготовки підберезовиків маса і засолювання – це один з найсмачніших способів зберегти гриби на зиму. Продовжувати читання Як солити підберезники на зиму сухим гарячим способом
Як солити кільку: сухий посол і засолювання в розсолі
Кільку солять вдома не через економію, а виключно з метою отримати смачну рибу і точно знати, що це свіжа риба. Адже, найчастіше солять морську рибу прямо на судах, де її і виловлюють, і, з моменту засолу до потрапляння до нас на стіл, може пройти не один місяць. Звичайно, зберігати солону кільку можна досить довго і все ж, свіже засолена кілька має більш м’який смак. Та й сам смак можна регулювати під свої вподобання, а не купувати те, що є в асортименті магазину. Продовжувати читання Як солити кільку: сухий посол і засолювання в розсолі