Лечо – один з найпопулярніших видів консервацій. Цей салат на зиму дуже легко готується і чудово смакує.
Інгредієнти: Болгарський перець, Запашний перець, Помідори, Ріпчаста цибуля, Сіль
Як приготувати лечо на зиму з болгарського перцю з помідорами
Необхідно взяти 2,6 кілограма товстостінного болгарського перцю. Найкращий варіант – червоні перчини. Але якщо таких нема, то можна брати перець будь-якого кольору.
Перець треба добре помити, позбавити плодоніжок і насіння, розрізати навпіл, а потім порізати на широкі смужки або великі квадрати.
Далі необхідно взяти 2,5 кілограма помідорів, помити і порізати великими шматками.
Після цього візьміть 500 грамів цибулі, дрібно поріжте та змішайте з іншими овочами.
Далі в каструлю з інгредієнтами додайте 2 столові ложки солі, дрібку запашного перцю. Якщо помідори мають мало соку – долийте одну третину склянки води.
Тепер ставте каструлю на вогонь, доводьте до середнього кипіння та варіть 10 хвилин.
Після цього лишилося обдати банки кип’ятком і розкласти в них лечо. Прослідкуйте, щоб всередині не було повітряних порожнеч, а зверху над перцем була заливка.
Літрові банки треба стерилізувати 45 хвилин, попередньо накривши кришками. Після цього закатайте банки, дайте їм вистигнути та відправляйте на зберігання в льох, комору чи кухонну шафу.
Така консервація чудово смакує з різними стравами, тому буде доречна як на повсякденному, так і на святковому столі.