Калина, заморожена на зиму – відмінний засіб від застуди і не тільки

Калина – це не просто символ України, це ще і лікарська рослина, яка допомагає від безлічі захворювань. Саме тому обов’язково треба заморозити хоча б кілька грон на зиму.

Збирати калину треба тоді, коли ягоди стають наче прозорими на сонці. Це означає, що вона вже достигла.

калина заморожена

До речі, не варто збирати калину, коли на вулиці вогко. Оберіть сухий день і зламайте або зріжте кисті.

Після цього зніміть ягоди з гілочок та покладіть в воду на 20 хвилин – так з них зійде бруд.

калина заморожена

Приберіть сміття, складіть в друшляк, промийте ягоди і дайте воді добре стекти.

калина заморожена

Відсортуйте тільки хороші пружні ягідки, бо пом’яті та пошкоджені для заморозки не підходять.

Візьміть неглибокий контейнер, засипте порцію ягід і поставте в морозильну камеру на кілька годин.

калина заморожена

Ви зрозумієте, що ягоди заморожені по тому, що при пересипанні вони почнуть стукати одне об одного, наче крупа. Це означатиме, що калину можна пересипати в великий контейнер або пакети та відправляти в морозилку на постійне зберігання.

калина заморожена

Взимку з морожених ягід калини можна готувати морси, компоти. калина заморожена

Також калину додають в гарячий чай. А ще можна просто з’їдати кілька ягід, коли болить шлунок, горло, підвищується температура. Калина – це чудова альтернатива багатьом лікам, тому завжди тримайте її під рукою.