Любительки домашньої випічки знають, наскільки цінним продуктом є родзинки. І не тільки для випічки. Є безліч рецептів закусок і других страв, де використовуються родзинки. Для всіх цих страв родзинки потрібно відварювати, щоб ягоди розм’якшилися і розкрили смак. Ми і відварюємо, а потім без жалю виливаємо відвар, в якому варилися родзинки, тим самим позбавляємо себе одного з корисних десертів – сиропу з родзинок.
Інгредієнти: Лимон, Родзинки, Цукор
Адже готується він просто, а користь від нього неймовірна. Сироп з родзинок застосовується при простудних захворюваннях, при ослабленому імунітеті, та й дівчата, які прагнуть схуднути, не повинні обходити його стороною. Зрозуміло, для дієти сироп готується на меду, але в інших випадках глюкоза, в поєднанні з широким спектром вітамінів родзинок, просто порятунок для ослабленого організму.
Для приготування сиропу нам потрібно приготувати відвар родзинок.
На 1 склянку родзинок візьмемо:
- 1 л. води
- 0,5 кг цукру.
Складіть родзинки в друшляк і промийте їх під струменем холодної, проточної води.
Витрусіть родзинки в каструлю, залийте водою і поставте її на вогонь.
Як тільки вода закипить, зменшіть газ до самого мінімуму і накрийте каструлю кришкою.
Якщо вам потрібні родзинки, сильно не переварюйте їх, інакше ягоди розповзуться і у випічці їх використовувати буде проблематично.
В середньому родзинки варяться 10-15 хвилин, після чого відвар потрібно процідити. Цього часу достатньо, щоб відвар наситився смаком і ароматом ягід.
Тепер у вас є родзинки і відвар, з якого можна вже варити сироп.
Засипте в відвар родзинок цукор, знову поставте каструлю на вогонь і уварюйте до повного розчинення цукру до консистенції рідкого меду.
Сироп з родзинок має сильний і дещо приторний смак. Тому, за 3 хвилини до готовності сиропу рекомендується додати в нього сік половинки лимона або лимонну цедру. Після цього розлийте сироп по чистим, сухим баночкам і закрийте їх кришками.
Сироп з родзинок відноситься до тих продуктів, які легко витримують тривале зберігання і не вимагають особливих умов. При кімнатній температурі сироп без проблем вистоїть рік. Але в цьому немає особливої потреби, адже родзинки це такий продукт, який є завжди і його ціна не змінюється в залежності від сезону. Завжди є можливість зварити свіжу порцію сиропу і приготувати заодно близьким яке-небудь блюдо з родзинками.
Чим корисні родзинки, дивіться на відео: