Як сушити яблука в електросушарці – при якій температурі і скільки сушити яблука

Сушені яблука – це смачний продукт, який можна їсти замість цукерок, або класти в зимовий компот. Така заготовка ніколи не буде зайвою, до того ж, часто бувають великі урожаї яблук і люди вже не знають, що з ними робити. Тому варіант з сушкою є просто ідеальним. Та і сушити яблука зовсім не складно. Особливо, якщо є електросушарка.

Як вибрати яблука для сушки

На яблуках не має бути гнилі та пошкоджень – це єдине правило. Що ж стосується сортів – кожен може обрати той, який йому до смаку. Хтось любить кисле, хтось солодке, тому тут тяжко порадити щось конкретне.

Як різати яблука для сушки

Спочатку яблука треба добре помити, обсушити, а потім порізати їх шматочками або часточками, товщина яких складає не більше 0,5 сантиметра. Якщо наріжете товсті шматки – вони будуть дуже довго сушитися. Шкірку можна не чистити, адже в ній є багато вітамінів.

Щоб яблука довго зберігалися і не втратили колір, їх можна опустити в соляний розчин. Треба змішати 1 столову ложку води з 1 літром солі, покласти яблука в рідину на 5 хвилин, а потім відкинути на друшляк.

Як сушити яблука в електросушарці

Яблука треба розкласти на спеціальну решітку в один шар. Слідкуйте, щоб шматки не лежали надто щільно.сушені яблука

Сушити необхідно 8-10 годин при температурі 65-70 градусів за Цельсієм. Не забувайте міняти решітки місцями, аби яблука висушилися рівномірно. Точний час сушки залежить від сорту та товщини яблук.

Це відео присвячене сушінню яблук в сушарці:

Після того, як скибочки висушаться – зразу ж дістаньте їх з сушарки, інакше вони знову наберуть вологу.

Як перевірити готовність сушки з яблук

Шматок не має липнути до пальців і не виділяти вологу. При натисканні він повинен лишатися пружним.

сушені яблука

Якщо шматочок є дуже сухим і ламається – значить, ви пересушили яблука. Звісно ж, таку сушку теж можна їсти, але в ній менше корисних речовин.

Як зберігати сушені яблука

Треба дочекатися, коли яблука повністю охолонуть, а потім можна скласти їх в мішечки з бавовни або паперу чи скляні банки з кришками, які добре закриваються.

сушені яблука

Не складайте сушку в контейнери або поліетиленові пакети – вона там “задихнеться” або в ній заведуться комахи. Найкраще зберігати сухофрукти в сухому, прохолодному, захищеному від сонця місці. Це може бути комора або кухонна шафа.

Такі яблучка можна навіть класти в пиріжки у вигляді начинки. Вони довго не втрачають свій аромат і чудово смакують.