Вовнянки та грузді консервовані на зиму в банках – як правильно консервувати гриби на зиму.

Консервувати грузді і вовнянки – здавалося б, що може бути простіше? Грибочки ці звичайно смачні, але треба знати, як їх правильно заготовити на зиму. Спробуйте заготовити консервовані зі спеціями гриби по цьому перевіреному домашньому рецепту.

Сирі (свіжі) вовнянки та грузді мають їдкий гіркий смак – завдяки пекучому молочному соку, що міститься в їх м’якоті. Щоб уникнути харчового отруєння необхідно правильно обробити такі гриби перед тим як консервувати. Потрібно знати, що якщо вовнянки або грузді засолити, то неприємний їдкий смак зникне в процесі соління грибів. Тому, для консервування ми будемо використовувати тільки солоні грузді або вовнянки.

Консервовані грузді і вовнянки

Як консервувати гриби на зиму.

Для початку нам необхідно добре просолені (цілі та без пошкоджень) гриби перекласти в друшляк і вимити їх від слизу під проточною холодною водою.

Потім, струснемо друшляк кілька разів, щоб зайва вода стекла швидше.

Далі, нам потрібно на дно стерилізованих банок укласти спеції.

Спеції для консервування грибів в розрахунку на банку обсягом 0,5 літра:

  • перець духмяний (горошок) – 3 шт .;
  • лист лавра – 1 шт .;
  • перець чорний (горошок) – 3 шт.

Потім, баночки ми заповнюємо солоними грибами на 1,5 см нижче горлечка і в кожну банку кладемо по 2 ст. лож. оцту (5%).

Далі, потрібно банки з грибами заповнити киплячим водно-сольовим розчином. На 1 літр рідини береться 20 грам кухонної солі.

Потім, заповнені заготовки з грибів нам необхідно простерилізувати. Для цього, ми встановлюємо консервацію в ємність з водою (t 40 °С), накриваємо банки ошпареними кришками і стерилізуємо їх при мінімальному кипінні 60 хвилин.

Після години стерилізації, банки залишається просто закатати, потім перевірити якість закачування і охолодити.

Смачні вовнянки та грузді, консервовані по цьому домашньому рецепту, можна подавати на стіл як самостійну холодну закуску. Ще, такі гриби можна додавати в різні святкові салати.

Консервовані грузді і вовнянки